Trei noi unitati de procesare de la Nvidia

  

Corporatia NVIDIA, a anuntat anuntat lansarea a trei noi unitati de procesare grafica (GPU) pentru desktop din seria GeForce 9 care aduc acum pe sistemele mainstream tehnologia NVIDIA PhysX si procesarea paralela cu scop general CUDA, arata comunicatul de presa al companiei.

 

Noile procesare grafice GeForce 9800 GTX+, 9800 GT si 9500 GT ofera suport pentru tehnologia NVIDIA SLI, solutia multi-GPU destinata jocurilor si platformelor pentru entuziasti. Foarte important, toate aceste functii si capacitati sunt oferite intr-o mare varietate de preturi.

 

 “Noile modele GeForce 9800 GTX+, 9800 GT si 9500 GT aduc un nou nivel al capacitatii de procesare vizuala in segmentul de piata mainstream”, a afirmat Ujesh Desai, general manager, desktop GPU, NVIDIA.

 

“GPU-urile NVDIA ofera cel mai bun raport performanta/pret in fiecare segment din care fac parte, iar prin adaugarea suportului pentru CUDA, PhysX si tehnologia stereoscopica 3D, consumatorii se pot bucura de experiente unice, inovatoare si captivante pe care doar NVIDIA le poate livra.”, mai afirma acesta.

 

Arhitectura de procesare cu scop general a seriei GeForce 9 poate sustine aplicatii ce folosesc placa grafica (GPU) si nu procesorul (CPU) pentru procesari complexe non-grafice. De exemplu, consumatorii isi pot pune la treaba placile GeForce 9 pentru a rula aplicatii de tipul Folding@home.

 

Placi grafice motorizate de noile unitati de procesare grafica din gama GeForce 9 sunt oferite de toti producatorii importanti din domeniu: ASUS, BFG, Colorful, Emtek, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision, Leadtek, MSI, Palit, PC Partner/Zotac, PNY, Point of View, Unika, Unitek si XFX.

 

NVIDIA este liderul mondial in tehnologia de procesare vizuala si este compania care a inventat unitatea de procesare grafica (GPU).

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *