Tranzactiile online in turism se vor dubla in 2008

Valoarea totala a tranzactiilor online in segmentul turism-transporturi in 2007 a fost de 15,5 milioane euro, iar in primele cinci luni ale anului 2008, aceasta s-a ridicat la circa 13 milioane de euro. Gecad ePayment estimeaza ca valoarea tranzactiilor online in turism va depasi suma de 25 de milioane de euro pana la finele anului current, ceea ce inseamna o crestere de 60% fata de 2007.

Cea mai mare parte a tranzactiilor efectuate anul trecut a fost reprezentata de achizitia de bilete de avion, o pondere mai mica revenind pachetelor turistice. Tranzactiile online din sectorul transportului si turismului au reprezentat 20% din numarul de tranzactii inregistrate in sistemul ePayment pentru anul 2007.

“Din ianuarie pana in prezent, vanzarile online in industria turismului si transporturilor au inregistrat o valoare de peste 13 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat Carmen Sebe, director general Gecad ePayment.

Potrivit Gecad, in sistemul ePayment sunt 50 de companii de unde pot fi achizitionate si platite online servicii turistice si de transporturi.

Sursa: Gecad ( www.gecad.ro )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *