Telefonul Android G1 afectat de o bresa de securitate

 

Cu toate ca G1 a fost lansat in magazine abia saptamana trecuta, cercetatorii avertizeaza deja asupra unei scapari de securitate in browserul web al telefonului, care ar putea compromite activitatea online a utilizatorului.

 Charles Miller, analist principal al firmei de consultanta in securitate Independent Security Evaluators (ISE), spune ca vulnerabilitatea ar putea permite hackerilor sa controleze si sa redirecteze activitatea derulata prin browser si sa obtina acces la date precum cookie-urile utilizate pentru accesarea site-urilor, la informatiile introduse in campurile unui formular de pe o pagina Web si la parole. Miller a raportat problema catre Google pe 20 oct.

T-Mobile si Google lucreaza la un patch software pentru rezolvarea vulnerabilitatii.

Avertismentul lui Miller vine datorita faptului ca succesul inregistrat de G1 – si sistemul sau de operare open source – sunt indeaproape urmarite de industria mobile si dezvoltatorii software.

Proiectul Android este gandit ca rival al altor platforme precum Apple iPhone si Reasearch in Motion Blackberry si sistem open source pentru dispozitivele mobile care incurajeaza dezvoltatorii de aplicatii sa creeze si sa suporte functii avansate.

Sursa vulnerabilitatii ar putea fi in una dintre componentele open source utilizate de Android. G1 include 80 de pachete open source, insa Miller nu a dezvaluit care dintre componente contine vulnerabilitatea.

Miller a lansat avertismentul despre vulnerabilitate la doua zile dupa lasarea oficial in magazine a telefonului. Acesta a spus ca a descoperit potentiala vulnerabilitate cand a fost lansat Android SDK si a testat-o de indata ce a putut testa un handset.

 

 

Autor:Gabriel Florian

Sursa: www.internetnews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *