Tehnologia Nvidia acum si pe noile Intel Bloomfield

 

Tehnologia 3-Way SLI va furniza cea mai avansata solutie de gaming pentru platformele Intel Bloomfield

Corporatia NVIDIA anunta astazi, ca principalii producatori globali de placi de baza, ASUS, EVGA, MSI, Gigabyte si DFI au licentiat tehnologia NVIDIA® SLI® pe noile platforme concepute sa lucreze cu procesoare Intel Bloomfield si chipset-urile X58.

Odata cu includerea tehnologiei SLI pe aceste placi de baza si adoptarea ei de mari integratori precum Dell si altii, utilizatorii vor putea beneficia de cea mai avansata experienta grafica furnizata de unitatile de procesare vizuala (GPU) GeForce in confirguratii SLI sau 3-Way SLI, compatibile cu viitoarele platforme Intel Bloomfield.

“Experienta de joc pe sistemele Dell este recunoscuta pentru grafica deosebita si performantele superioare,” a declarat Patrick Cooper, Director Product Planning, Dell Gaming. “Imbinand tehnologia NVIDIA SLI cu cea mai recenta generatie de chipset-uri Intel, vom continua sa le oferim gamerilor impatimiti oportunitatea de a accelera performantele sistemelor Alienware dincolo de limitele impuse de ultimele titluri de jocuri de astazi.”

Noile placi de baza si PC-uri concepute pentru tehnologia SLI si procesoarele Bloomfield sunt, momentan, in ultimele faze de productie si vor fi distribuite pe piata conform graficului de lansari ale procesoarelor Intel. Placile de baza si PC-urile care vor fi lansate pe piata, inclusiv cele care au fost licentiate sa ruleze tehnologia SLI printr-un program de certificare, vor fi prevazute cu multiple conexiuni grafice si configuratii avand o latime de banda mai mare, datorata procesorului NVIDIA nForce® 200 SLI.

“ASUS va lansa mai multe placi de baza care suporta tehnologia NVIDIA SLI, printre care se numara si noua ASUS Rampage II Extreme, o platforma de ultima generatie care va fi bazata pe chipset-ul Intel X58,” a declarat Joe Hsieh, General Manager al ASUS Motherboard Business Unit. “Aceasta placa de baza este special conceputa pentru cele mai performante sisteme disponibile pe piata si va fi extrem de apreciata de gamerii devotati si impatimitii de overclocking. Gamerii vor profita la maxim de posibilitatile oferite de tehnologia “3-way SLI” pentru a construi cele mai performante sisteme de gaming.”

“EVGA continua traditia de a lansa pe piata platforme extrem de perfomante, asa cum erau placile nForce cu tehnologie SLI pentru procesoare Intel,” a declarat Joe Darwin, Director Technical Marketing, EVGA. “Prin licentierea tehnologiei NVIDIA SLI, placa de baza EVGA X58 va furniza cea mai avansata platforma “2-way” si “3-way SLI” pentru a raspunde nevoilor celor mai impatimiti gameri.”

“Suntem incantati sa oferim o gama variata de placi de baza certificate SLI pentru clientii nostri entuziasti,” a spus Jason Lee, Global DPS Marketing Manager, MSI. “Linia noastra de produse Eclipse, ce include placile Eclipse SLI si Eclipse+ ofera in exlusivitate pachetul de functii DrMOS, trei sloturi x16 PCI Express si nu in ultimul rand, procesorul nForce 200, ce va deveni in scurt timp popular printre cei ce vor dori sa ruleze configuratii “3-way SLI” la potentialul lor maxim.”

“Atunci cand NVIDIA a licentiat tehnologia SLI pentru procesoarele Bloomfield, stiam ca vom da lovitura. Clientii nostri ne intreaba de acest lucru inca din primele clipe cand am inceput sa discutam despre X58. Performanta oferita de o configuratie 3-way SLI, realizata cu 3 unitati de procesare vizuala GeForce GTX 280 va fi pur si simplu uluitoare pe Bloomfield,” a declarat Tony Liao, Director Marketing, GIGABYTE.”

“Noul nostru DFI LanParty UT X58-T3eH8 are multe facilitati si optiuni ce vin in intampinarea overclocker-ilor, incluzand PWM digital, specific placilor de baza destinate serverelor, LED de diagnosticare (Debug LED) si multe altele, transformand placa intr-o platforma obligatorie pentru cei mai inversunati gameri,” a afirmat Max Chang, Sales Director, DFI. “In combinatie cu unitati de procesare vizuala NVIDIA GeForce ruland in configuratii 3-way SLI , noua noastra platforma va oferi utilizatorii finali cea mai rapida experienta de gaming.”

Placile de baza bazate pe chipset-ul X58, certificate pentru tehnologia NVIDIA SLI au fost expuse la Intel Developer Forum-ul de toamna, ce s-a tinut in Taipei, intre 20 si 21 octombrie 2008, in Taiwan.

 

 

 

Autor: Mihai Radulescu

Sursa: Soft.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *