SPSS Predictive Analytics: Soft pentru taxe

Scadenta fiecaruia in privinta platii taxelor vine si pleaca, insa munca celor care le colecteaza nu se termina niciodata.

In prezent, tehnologia Predictive Analytics usureaza acest demers de colectare a taxelor in agentiile din intreaga lume pentru a maximiza intoarcerile in dolari din conturile care de obicei sunt rau-platnici. SPSS (Nasdaq: SPSS), lider global in software si solutii de analiza predictiva, permite agentiilor guvernamentale sa-si creasca eficienta reducand numarul de auditari ale conturilor, ajutand in punctul cheie, acela al finantarii programelor de servicii publice vitale care se realizeaza din banii colectati ca taxe.

In domeniul colectarii taxelor, agentiile guvernamantale americane folosesc SPSS.

Predictive Analytics pentru evalurea riscului conturilor si identificarea cu precizie a celor cu probabilitate mare de delincventa. Predictive Analytics este util si in determinarea celor mai profitabile strategii de colectare si salveaza fonduri prin focalizarea resurselor limitate de audit pe cazurile cele mai productive, pe cei mai datornici.

Agentia responsabila de managementul veniturilor din Statul Texas, Comptroller of Public Accounts (CPA), a implementat prima data SPSS in 2003 pentru selectia datele retinute in scopul auditarii. In momentul de fata, CPA foloseste Predictive Analytics in scorarea si prioritizarea conturilor delincvente in baza marimii debitelor si a probabilitatii de a plati ale persoanelor, elemente care sunt determinate in functie de cateva zeci de indicatori comportamentali.

Dr. Daniele Micci-Barreca, director la Elite Analytics LLC, o firma de consultanta specializata in analize de respectare a legislatiei in privinta platii taxelor, afirma ´Utilizarea Predictive Analytics in legislatia taxelor este categoric in crestere, atat in Statele Unite cat si in lume, si o privire in viitorul pe care anumite agentii progresiste ca CPA o realizeaza este un moment creator. SPSS este liderul de facto in analiza predictiva pe acest segment si a facut aceasta tehnologie sofisticata foarte accesibila si usor de folosit de catre functionarii din sectorul public.´

SPSS permite guvernului la orice nivel – local, de stat si federal – sa analizeze si identifice din multe surse de date paternuri ca profiluri ale platitorilor de taxe, inregistrari anterioare, note adunate din call center-uri si istoria de audit; permite ca descoperirile sa fie redate grafic pe zone geografice si de jurisdictie. Aceasta abilitate le permite, deci, anticiparea comportamentului platitorilor de taxe, a evenimentelor si maximizeaza resursele.

Agentiile guvernamentale care incorporeaza SPSS Predictive Analytics in infrastructura lor IT fac o investitie inteleapta cu dolarii platitorilor si, deci, colectarea se face mai bine,´ spune Jack Noonan, SPSS chairman, presedinte si CEO. ´Prin capturarea valorii din date, predictiile asupra comportamentului si evenimentelor, apoi prin actionarea asupra acestei cunoasteri, organizatiile sunt capabile sa-si optimizeza procesele si sa extinda valoarea generala a sistemelor lor IT.´

Analiticele predictive sunt folosite universal, in domeniile comercial si guvernamental in intelegerea mai profunda si previzionarea viitorului, a comportamentelor, evenimentelor, prin analiza datelor demografice, tranzactionale si atitudinale, pentru atragerea si retentia clientilor, cresterea veniturilor, reducerea fraudei si a riscului. Toate cele 50 de state americane, ca si organizatii guvernamentale din lume folosesc software SPSS pentru colectarea taxelor, prevenirea fraudei, risipei si abuzurilor, siguranta locuirii, respectarea legii, cercetare si initiative de tip e-government.

Sursa: Romsim ( http://www.romsym.ro/ )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *