Spammerii fac profit

 

Spammerii fac profit cu doar o singura vanzare la fiecare 12.5 milioane mesaje trimise, au descoperit cercetatorii care au intrat in faimoasa retea spam Storm.

Acest studiu a fost realizat de informaticienii de la Universitatea California Berkeley si Universitatea California San Diego.

Pentru studiul de o luna a spam-ului, informaticienii s-au infiltrat in reteaua Storm, care utilizeaza computere rechizitionate pentru a trimite mesaje junk.

Se crede ca storm ar avea mai mult de un milion de computere sub controlul sau.

Cercetatorii au creat cateva “proxy bot-uri” in reteaua Storm pentru a-si trimite propriul spam.

Echipa a utilizat aceste masini pentru a controla un total de 75.869 computere rechizitionate din retea si si-au dirijat propria campanie falsa prin intermediul lor.

Acestia au creat o pagina falsa care arata la fel cu o pagina legala a unui site de medicamente care vinde “remedii naturale pentru imbunatatirea functiei masculine” si au postat link-ul catre aceasta pagina in email-uri.

Site-ul fals a fost creat in acelasi mod ca si site-urile adevaratilor proprietari ai Storm, numai ca returna un mesaj de eroare cand potentialii cumparatori accesau butonul pentru a intoduce detaliile cardului.

Cercetatorii au trimis aproximativ 350 milioane de mesaje email timp de 26 zile, care au avut doar 28 de vanzari.

Rata de raspuns a campaniei a fost de mai putin de 0.00001%. Campaniile mail directe au o rata de 2.15%.

Desi experimentul a aratat o rata slaba de conversie, cercetatorii spun ca prin trimiterea mult mai multor mesaje, proprietarii retelei Storm ar putea castiga 4500 lire sterline pe zi, ceea ce inseamna 1.6 milioane pe an.

 

 

Sursa: www.computerweekly.com

Autor: Mihaela Radulescu

Un comentariu la „Spammerii fac profit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *