Spam-urile pot sa ne distruga

Ca sa ne simtim si mai vinovati de primirea acestor mesaje suparatoare, un celebru producator de solutii de securitate vine cu un studiu care ne arata o alta fata a actiunii acestora cu lumea in care traim. Potrivit unui raport al vendorului de antivirus McAfee, e-mail-urile spam sunt responsabile si pentru incarcarea atmosferei cu dioxid de carbon, un gaz vinovat in mare parte pentru incalzirea globala.

„Daca priviti din perspectiva utilizatorului individual vorbiti de numai 0,3 grame de dioxid de carbon pe mesaj spam”, a spus Dave Marcus, director of security research and communication la McAfee Avert Labs. „Cand extrapolati numerele, acestea devin semnificative”.

Cele circa 62 de mii de miliarde de e-mailuri spam trimise in fiecare an consuma 33 de milioane de kilowati ora de electricitate, suficienti pentru a alimenta 2,4 milioane de case. In plus, e-mail-urile spam emana in atmosfera la fel de mult dioxid de carbon ca 3,1 milioane de masini care consuma 2 miliarde de galoni de benzina.

Iata ca spam-urile ne fac rau in feluri in care nici nu stiam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *