Spam-ul, o amenintare pentru calculator

Un experiment in privinta spam-ului, condus de firma de securitate McAfee, a relevat faptul ca utilizatorul obisnuit de internet se alege cu 70 de astfel de mesaje dupa o zi obisnuita de navigare. Potrivit BBC, compania de securitate a invitat 50 de persoane din intreaga lume sa navigheze timp de o luna fara a avea un filtru de spam activat. Experimentul a scos la iveala faptul ca Statele Unite sunt “liderii mondiali” in privinta primirii mesajelor de tip spam.

Astfel, participantii din SUA au primit un total de 23.233 de e-mail-uri spam, pe parcursul experimentului. Brazilia s-a situat pe locul al doilea in acest top spam, cu 15,856 de astfel de mesaje nesolicitate.

Marea Britanie a ocupat pozitia a patra, cu 11.965 de mesaje. Germania a atras cele mai putine mesaje nesolicitate dintre toate tarile participante, 2.331 de mesaje spam fiind primite de cei care au luat parte la experimentul McAfee.

Rezultatele au aratat faptul ca spam-ul este primit aproape fara oprire si, in plus, calculatoarele se misca din ce in ce mai greu in timpul navigarii pe internet.

“O mare parte a participantilor nostri la experiment au observat ca pc-urile lor functioneaza din ce in ce mai incet. Acest lucru inseamna ca, in timp ce acestia navigau, site-urile web instalau malware” (soft destinat infiltrarii sau distrugerii unui sistem de operare al unui computer fara consimtamântul proprietarului), a declarat Guy Roberts, directorul McAfee Europa, citat de BBC.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *