Solutii multi-engine pentru motoarele antivirus

Pe parcursul ultimilor ani, am fost martorii unor schimbari majore in domeniul IT&C, atat hardware cat si software. Procesoarele fiind unul dintre cele mai bune exemple, daca acum 10-15 ani vorbeam de un Pentium 2 si AMD K7, acum vorbim de Quad Core, acestea s-au nascut din necesitatea de mai mult, mai bine, mai rapid.

Pe partea de software tendintele s-au pastrat si astfel acum avem sisteme de operare si aplicatii mai multe, mai bune si in unele cazuri mai rapide.

Reversul medaliei, l-am putea asocia cu explozia fara precedent a virusilor, numarul mare de atacuri informatice, aparitia SPAM-ului, etc. Toate aceste ne complica din ce in ce mai mult viata cibernetica.

Antivirusul, in forma cu care eram obisnuiti acum cativa ani, nu mai este de nici-un folos. Acum trebuie sa vina echipat cu diverse unelte, precum antispam, antispyware, antiphishing, firewall, parental control si lista merge mai departe. Dar oare este de ajuns? Parerile sunt impartite, unii spun ca da, alti spun ca nu. TrustPort este de parere ca se poate mai mult! Siguranta datelor trebuie pusa in balanta cu consumul de resurse, rata de detectie, metoda de curatare, etc.

Tehnologia multiengine vine astfel ca un prim pas catre generatia urmatoare de antivirusi.

Momentan dezavantajele majore folsirii acestui tip de tehnologie sunt – consum de resurse hardware ridicat si timpul de scanare la cerere este mare.

Ca avantaje, tehnologia multiengine vine cu o rata de detectie ridicata (99,8%) atat a virusilor cunoscuti cat si a virusilor noi aparuti. Numarul de specialisti ce lucreaza la dezvoltarea motoarelor este mult mai mare. Integrarea motoarelor poate aduce diverse functii ce lipsesc unor motoare sau sunt slab dezvoltate la altele, astfel de exemplu prin integrarea motorului VirusBlokAda se ofera o detectie ridicata a virusilor noi, dar nu se ofera protectie ridicata impotriva virusilor vechi de tip DOS.

Astfel prin integrarea tehnologiei multiengine utilizatorul va beneficia de mai multe optiuni, mai multe functii si tehnologii de detectie. Putem spune in final ca utilizatorul va beneficia de o protectie mai ridicata.

TrustPort a integrat pentru utilizatorii sai urmatoarele motoare de antivirus:

– Grisoft (AVG) – consum de resurse mic si o rata de detectie mare;

– Noman – consum mic de resurse si tehnologie moderna de detectie a virusilor noi;

– Ewido – motor dedicat detectiei apilcatiilor de tip spyware;

– Dr. Web si VirusBlokAda – motoare dezvoltate pe tehnologii noi de detectie a virusilor.

Pentru utilizatorii casnici, TrustPort vine echipat standard cu Grisoft, Norman, Ewido si Dr. Web.

Pentru utilizatorii business, TrustPort poate veni echipat standard cu 3 motoare (Grisoft, Norman, Ewido) la care se pot adauga celelalte 2 (Dr. Web si VirusBlokAda) impreuna sau separat.

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Un comentariu la „Solutii multi-engine pentru motoarele antivirus

  1. carol

    Articol de referinta,pentru utilizatori,documentat,argumentat,tehnologia -multiengine-vine acum cu cea mai mare rata a detectiei 99,8% in raport cu nr impresionant de mare de virusi din generatia prezenta si viitoare. Numarul mare de virusi care sunt intalniti in universul cibernetic, si sunt trimisi prin intermediul Internetului au crescut ingrijorator in decursul ultimilor ani. Privind in persepectiva, numarul de astfel de exemple a depasit UN MILION si in fiecare saptamana numarul de pericole creste. Impotriva acestor amenintari trebuie sa ne protejam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *