Softul Google Talks acum si pe iPhone si iPod Touch

Google ofera aplicatia sa de mesagerie instat, Google Talk, pentru iPhone si iPod Touch. Unul dintre inginerii software de la Google a postat o stire pe un blog, cu acest subiect.

„Pe langa transmiterea de mesaje catre prietenii care folosesc Gmail, de pe aparatul iPhone, puteti acum sa purtati discutii cu ei, atunci cand va deplasati!”, a scris Adam Connors, din echipa Google mobile, pe blog.

Aplicatia nu solicita instalarea sau descarcarea niciunui soft. In schimb, functioneaza in browser-ul telefonului, astfel incat utilizatorii pot pur si simplu sa intre pe site-ul www.google.com/talk , sa se inregisterze, iar apoi sa inceapa discutiile cu prietenii.

Connors a subliniat faptul ca exista cateva diferente atunci cand folosesti Google Talk pe iPhone, fata de varianta pentru computer. Una dintre ele este ca, pentru a primi mesaje, aplicatia trebuie sa fie deschise in browser-ul Safari, de pe telefon. Cand utilizatorii navigheaza in afara ferestrei Google Talk din browser, status-ul lor se schimba in „indisponibil”.

Google a incercat sa pastreze experienta apropiata de ceea ce utilizatorii cunosteau de pe computerele lor. Ei pot selecta rapid un nume din lista de contacte, pot cauta contacte si pot purta conversatii.

In conditiile in care, in curand, jumatate din populatia globului va detine un telefon celular, oportunitatea de a intra in contact cu cat mai multa lume pe internet prin intermediul unui dispozitiv mobil este uriasa. Google recunoaste ca aceasta reprezinta si o oportunitate importanta de a atrage reclama. Drept urmare, compania a lansat cateva initiative pentru a se asigura ca va profita de acest lucru.

Compania si-a adaptat deja cautarea pe internet, serviciul de harti si uneltele pentru reclama, cu scopul de a functiona pe telefoanele mobile. In plus a participat la o licitatie din Statele Unite pentru frecvente wireless.

Sursa: CNET News ( www.cnet.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *