SIVECO Romania recompenseaza studentii

 

Programul “Bursele de excelenta SIVECO” se desfasoara in acest an la Facultatea de Matematica-Informatica.

SIVECO Romania va acorda in acest an universitar burse de merit studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica (FMI) a Universitatii din Bucuresti care manifesta un interes special pentru cercetarea stiintifica.

Programul “Bursele de excelenta SIVECO” consta in acordarea a doua burse, cate una pentru fiecare domeniu de licenta – Matematica, respectiv Informatica.

Radu Jugureanu, director departament eContent, la SIVECO Romania, a declarat: „Prin acest program, SIVECO Romania ii sprijina neconditionat pe tinerii care se implica in proiecte de cercetare. Ii sustinem si ii incurajam pentru ca societatea romaneasca are nevoie de inovatie, de modernizare, de calitate, de idei simple, dar valoroase”.

Bursa de excelenta SIVECO este o bursa privata, finantata de SIVECO Romania, pe durata unui an universitar (10 luni). Valoarea unei burse pentru anul universitar 2008-2009 este de 5000 RON (500 RON pe luna).

Termenul de trimitere pe email a cererilor de inscriere in competitie este 24 octombrie 2008, ora 20:00.

La competitia pentru obtinerea bursei poate participa orice student inscris in anul II sau III, studii de licenta, in anul universitar 2008-2009. Detinerea unei alte burse de stat nu reprezinta un impediment pentru inscrierea in aceasta competitie.

Pentru a se inscrie in competitie, studentii trebuie sa trimita o cerere pe email, la adresa radu@funinf.cs.unibuc.ro, insotita de un CV si de un eseu (de max. 2 pagini) in care sa fie evidentiate preocuparile si performantele stiintifice ale solicitantului. Juriul de acordare a burselor poate cere informatii suplimentare.

Cererile de bursa vor fi analizate de un juriu numit de SIVECO Romania. In procesul de selectie vor participa si reprezentanti ai FMI.

Criteriile de selectie includ, fara a se limita la ele, urmatoarele elemente:

– Proiecte personale ale solicitantilor (lucrari stiintifice, aplicatii software etc), indiferent de stadiul in care se afla

– Rezultate obtinute de solicitanti in concursuri studentesti

– Notele obtinute de solicitanti la examene din facultate considerate relevante pentru acordarea bursei.

Pe baza cererilor trimise, juriul va selectiona o lista scurta de solicitanti. Acestia din urma vor participa la o discutie libera cu membrii juriului, in urma careia se vor desemna cei doi beneficiari ai burselor pe anul 2008-2009.

„Apreciem initiativa SIVECO prin care studentii sunt incurajati sa se indrepte catre inovatie si excelenta”, a declarat conf. dr. Victor Tigoiu, decan al Facultatii de Matematica si Infomatica a Universitatii din Bucuresti.

Despre Facultatea de Matematica si Informatica

Cu o traditie de 144 de ani in invatamantul matematic si de 48 de ani in invatamantul informatic, Facultatea de Matematica si Informatica (FMI) a Universitatii din Bucuresti se constituie intr-una din institutiile de varf ale invatamantului superior romanesc.

FMI pregateste studenti in doua domenii de licenta de 3 ani si mai multe specializari de master si doctorat, fiind in acelasi timp cel mai important centru de cercetare din tara in ambele domenii, matematica si informatica (cf. clasamentelor anuale publicate pe situl www.ad-astra.ro).

In domeniul Matematica, FMI pregateste studenti pentru specializarile: Matematica, Matematica-Informatica si Matematici aplicate. Specializarile de master respecta domeniile traditionale din matematica pura si aplicata: algebra, analiza, geometrie, criptografie, matematici financiare si actuariat, mecanica.

In domeniul Informatica, FMI are o unica specializare in cadrul careia pregateste informaticieni.

Absolventii FMI isi gasesc cu usurinta locuri de munca in informatica, industrie, cercetare aplicata, mediul bancar si de asigurari, invatamant de toate gradele; cei care doresc pot continua studiile in scolile doctorale din tara sau din strainatate, unde acced foarte usor.

FMI are o biblioteca informatizata, filiala a Bibliotecii Centrale Universitare. Facultatea dispune de 20 de laboratoare de calcul, dotate cu calculatoare performante, si laboratoare de mecanica, analiza numerica si statistica. Cele 4 amfiteatre si doua sali de curs au dotari multimedia.

Studentii pot beneficia de burse sociale, de studiu, de merit si de performanta. Facultatea poate asigura cazare in caminele universitatii pentru jumatate din studentii din provincie.

In timpul studiilor, studentii pot beneficia de burse Erasmus in universitati din Italia, Franta, Germania, Suedia etc.

Autor: Gabriel Florian

Sursa: Siveco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *