Site-urile de social networking va pastreaza fotografiile

Din motive mai mult sau mai putin de inteles, multe dintre site-urile de social networking pastreaza copii ale fotografiilor dupa ce utilizatorii le-au sters, au anuntat cercetatorii de la Universitatea Cambridge.

Anuntand rezultatele unui studiu, cercetatorii spun ca utilizatorii care cred ca au sters o fotografie jenanta ar putea avea neplacuta surpriza de a descoperi ca este inca disponibila pe web.

Acest studiu a vizat 16 website-uri populare care gazduiesc fotografii incarcate de utilizatori, inclusiv site-uri social networking si site-uri dedicate fhoto-sharing. Sapte din cele 16 site-uri studiate au pastrat copii ale fostografiilor utilizatorilor si dupa 30 de zile de la stergerea lor de catre utilizatori.

S-a observat ca nu exista o interfata simpla care sa le spuna cand o fotografie a fost curatata definitiv.

Site-urile social networking s-au prezentat cel prost la acest capitol, patru din opt site-uri nestergand fotografiile, acestea fiind liderii Facebook, MySpace, hi5 si Bebo. Si site-urile de blogging nu au stat cu mult mai bine, LiveJournal, Xanga si SkyRock nestergand permanent fotografiile.

Mult mai bine pozitionate au fost site-urile dedicate photo-sharing Flickr, Photobucket si Fotki, care toate au indepartat fotografiile in timp de o ora.

Trei website-uri operate de Google: Blogger, Picasa si Orkut, toate au indepartat fotografiile in 48 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *