Securizarea terminalelor, o necesitate

Cu toate ca se vorbeste de un trend care este prezent la noi pe piata in ceea ce priveste produsele de securitate si anume mutarea interesului de la servere si retele catre punctul final de lucru, specialistii Check Point nu sunt siguri ca a avut loc mutarea aceasta.

Securitatea retelei este extrem de importanta pentru securitatea informationala a companiilor. In ultima perioada, pentru marile companii, securitatea punctului final de lucru a devenit mai degraba o necesitate decat o optiune. Mobilitatea crescuta a fortei de munca presupune nenumarate comunicari confidentiale prin intermediul e-mailului, fisiere atasate si/sau stocate pe laptopuri. De aceea, a dus la crearea de brese de securitate in reteaua companiei.

Check Point isi concentreaza eforturile catre o strategie Totala de Securitate (Total Security) care ofera gateway-uri de securitate unificata, agent unic la punctele finale de lucru si o singura consola de management. Aceasta strategie furnizeaza Securitate Totala a tuturor punctelor de consolidare, intr-un mod simplu si flexibil.

In ultima perioada, s-a pus din ce in ce mai mult problema in ce masura este vital pentru companii sa implementeze solutii de securitate a punctului final de lucru pentru a proteja informatiile confidentiale. Aceste solutii au fost considerate de catre unii specialisti doar niste instrumente pe care e bine sa le ai in arsenal. Principala intrebare a fost daca acestea sunt intr-adevar foarte importante sau afacerile pot sa se bazeze pe actualele sisteme de securitate a retelei si a serverului pana cand situatia economica globala se va redresa, iar companiile si le vor putea permite.

Specialistii Check Point atrag atentia asupra faptului ca solutiile pentru securitatea punctului final de lucru sunt, fara indoiala, esentiale. Accesul sigur de la distanta este extrem de important pentru a asigura continuitatea business-ului intr-un mediu de lucru mobil si pentru a mentine integritatea securitatii, mai ales in randurile marilor companii care fac investitii uriase in infrastructura de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *