Securitatea sistemelor IT traduce nevoia constanta de securitate umana

 

Agora Media, in parteneriat cu CIO Council si Institutul Bancar Roman organizeaza conferinta „Prevenirea pericolelor IT si non-IT (Securitate)”. Evenimentul va avea loc miercuri, 12 noiembrie 2008, in Aula Institutului Bancar Roman, incepand cu ora 08:30.

Pe plan militar global lupta se desfasoara oarecum in surdina si in regiuni cat de cat limitate geografic, insa pe plan civil ea este cat se poate de „fierbinte”. Indiferent ca este vorba de virusi, viermi, troieni sau, mai nou, phishing, atacurile externe asupra retelelor informatice sunt constante si din ce in ce mai feroce. Iar la acestea se adauga atacurile interne din sanul organizatiilor, reprezentate de neglijente, scurgeri de informatii si furturi de date. Victimele nu se mai numara pe campul de lupta, ci se aduna in sume de bani transferate ilegal dintr-un cont in altul si in mii de oameni care isi plang pierderile financiare suferite.

Tocmai de aceea, o tema precum „Securitatea datelor” nu reprezinta decat o expresie palida a nevoii crunte de blindaj, personal sau corporatist, pus in calea raului. Aceasta reprezinta si tema principala a conferintei ATC dedicata securitatii datelor.

Evenimentul din seria Agora Technology Conferences (ATC) se adreseaza persoanelor de decizie si directorilor IT din marile companii din Romania si/sau institutiile financiar-bancare, telecom si utilitati, companii cu o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro si directorilor de IT din Administratia Publica Centrala.

Reprezentanti ai companiilor RedHat, BitDefender, Cisco Romania, IT Secure Pro, LASTING System, Axel Soft IT Group, GECAD NET, Bull, EMC2, Aruba vor prezenta solutiile si serviciile de securitate pe care le propun companiilor. Prezentarile si dezbaterile din cadrul conferintei se vor axa pe conceptele si solutiile IT&C de ultima ora legate de nevoile companiilor de a obtine rapid raspunsuri pentru a putea lua decizii.

Evenimentul este promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, portalul acasa.ro, Clubafaceri.ro, Comunicatedepresa.ro, MediaLook, Wall-Street, eWeek Romania, Agora News, PC Magazine si Channel Partner Romania.

Conferintele de Tehnologie Agora (ATC) reprezinta o suita de conferinte menite a oferi solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. ATC sunt organizate in Bucuresti impreuna cu institutii ale statului, cum ar fi MCTI, ASSI sau cu organizatii de profil, cum sunt CIO Council si Institutul Bancar Roman. Publicul tinta ATC sunt directori de IT, Chief Information Officers, persoane de decizie, persoane care stabilesc bugetele de achizitii in marile corporatii. Conferintele ATC sunt organizate in parteneriat cu revista eWeek Romania, numarul revistei care precede conferinta fiind dedicat temei respective. Pentru mai multe informatii vizitati www.agora.ro/conferinte

 

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor:Faramita Lambru

3 comentarii la „Securitatea sistemelor IT traduce nevoia constanta de securitate umana

 1. devoratoru

  pai cam asa se fac spamurile..stau astia si introduc coduri ca sa treaca de yahoo sau google si sa genereze casute postale

 2. just me

  @offtopic

  “Autor: Faramita Lambru” .

  Mai stiu pe cineva cu acest nume, a murit, era cantaret de muzica lautareasca :))

 3. admin

  Va multumim ca ati remarcat asemanarea. Domnul Faramita Lambru este un tanar redactor care face parte din marea echipa Soft.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *