Sectorul IT&C romanesc, promovat ca exemplu de buna practica

Secretarul de Stat pentru Tehnologia Informatiei din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zoltán Somodi, a participat joi, 12.06. a.c., la lansarea CD-ului “Politici publice cu impact asupra sectorului ITC din Romania”, realizat de Centrul Regional de Management Oganizational.

Materialul este realizat pe baza analizei a zece politici publice cu efecte asupra industriei tehnologiei informatiei si comunicatiilor. La realizarea CD-ului au contribuit reprezentanti ai comunitatii de afaceri, ai asociatiilor de profil, precum si ai institutiilor publice cu competente in domeniul IT&C, pintre care si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

CD-ul va fi promovat in regiunea balcanica, in Republica Moldova si Ucraina.

“IT&C-ul este unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei si un vector esential pentru repozitionarea României la export. Este nevoie de cât mai multe initiative prin care sa facem cunoscuta experienta noastra in domeniul IT&C statelor vecine si nu numai. Asa cum Austria constituie un model de bune practici din Europa Centrala in ceea ce priveste dezvoltarea sectorului IT&C, in acelasi fel România poate avea rol de lider in Europa Centrala si de Est”, a declarat Secretarul de Stat, Zoltán Somodi.

In cadrul evenimentului, el a prezentat rezultatele inregistrate anul trecut de piata IT&C si estimarile Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei pentru 2008: „Vorbim despre o valoare generala a pietei ce poate depasi 7 miliarde de Euro anul acesta, cu o contributie de 10% la PIB”, a spus Zoltán Somodi.

La evenimentul de lansare a CD-ului “Politici publice cu impact asupra sectorului ITC din Romania” a participat o delegatie a reprezentantilor celor mai importante asociatii din domeniul IT&C din Ucraina, care si-au exprimat interesul pentru colaborarea cu partea româna in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Ei au salutat in mod deosebit aparitia CD-ului si faptul ca acesta prezinta nu numai pozitia autoritatilor, ci si a industriei de profil, prin asociatiile care s-au implicat in realizarea sa: Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software, Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor.

Sursa: MCTI ( www.mcti.ro )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *