Scanati netbook-urile noi dupa achizitie

Kasperky Labs a avertizat utilizatorii ca ar trebui sa scaneze sistemele noi de malware inainte de a le conecta prima data la Internet.

Cand dezvoltatorii Kasperky au instalat recent lansatul lor program Security for Ultra Portables pe un netbook M&A Companion Touch achizitionat pentru testare, au observat ceva ciudat, dupa cum a declarat Roel Schiuwenberg, senior antivirus researcher al firmei de securitate din Moscova. Schounwenberg a scanat masina – un netbook de 499 de dolari creat pentru scoli – si a descoperit trei malware.

Intre cele trei malware descoperite a existat o varianta a viermelui AutoRun, care se raspandeste prin intermediul flash drive-urilor USB infectate.

“Stick-ul USB utilizat pentru a instala driverele pe computere a fost infectat, infectand si masina”. Impreuna cu viermele au fost instalate si un rootkit si un password stealer care aduna drepuri de log-in pentru jocuri online precum World of Warcraft.

Kaspersky a raporat companiei producatoare MA infectia, insa de atunci aceasta nu a contactat firma de securitate.

Pentru a fi siguri ca un PC nou nu este infectat cu malware, Schouwenberg a recomandat utilizatorilor ca inainte sa-l conecteze la internet, sa instaleze un software de securitate, sa-l actualizeze pe un alt computer si sa trasfere acel update pe noul sistem, dupa care sa efectueze o scanare antivirus completa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *