Sapte noi proiecte pentru sectorul IT romanesc

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va lansa sapte apeluri de proiecte pentru fondurile structurale destinate sectorului IT&C, valoarea totala a fondurilor disponibile fiind de 554,5 milioane lei (165 milioane euro), informeaza MCTI.

 

Inregistrarea proiectelor se poate face on-line in mod continuu, incepand cu data de 20 august 2008, pana la data de 28 noiembrie 2008 ora 16.00, pentru operatiunea 1.4 – “Sustinerea conectarii unitatilor scolare la internet prin conexiuni broadband” si Domeniul Major de Interventie 2 “Dezvoltarea si Cresterea Eficientei Serviciilor Publice Electronice Moderne” , la adresa http://fonduri.mcti.ro/, urmand ca in termen de 5 zile lucratoare de la inregistrarea on-line, proiectul sa fie depus la registratura MCTI.

 

Conform MCTI, pentru Domeniul Major de Interventie 3 “Dezvoltarea E-Economiei”, proiectele se pot inregistra incepand cu data de 2 septembrie 2008, ora 9.00 pana in data de 12 decembrie, ora 16,00.

 

Bugetul alocat pentru Operatiunea 1.4 este de 104 milioane lei, iar beneficiarul eligibil pentru aceasta operatiune este Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

 

Domeniul Major de Interventie 2 “Dezvoltarea si Cresterea Eficientei Serviciilor Publice Electronice Moderne” insumeaza un buget de 343,5 milioane lei, iar in cadrul acestui domeniu vor fi lansate 4 operatiuni.

 

Acestea sunt 2.1 “Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, 2.2 “Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice”, 2.3 “ Sustinerea implementarii de aplicatii de E-Learning”, 2.4 local si 2.4 national “Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”.

 

Confrom MCTI, beneficiari eligibili pentru operatiunile 2.1-2.3 sunt autoritati ale administratiei publice locale si unitatile administrativ teritoriale, institutii publice ce functioneaza la nivel local, asociatii de dezvoltare intercomunitara, autoritatile administratiei publice centrale, institutii publice ce functioneaza la nivel central, parteneriate intre autoritati publice centrale sau/si institutii publice ce functioneaza la nivel central, biblioteci de drept public cu personalitate juridica, institutii de invatamant superior de drept public acreditate si institutiile de invatamant superior de drept public acreditate(numai pentru operatiunea 2.3).

 

In schimb, pentru operatiunea 2.4, in cazul proiectelor nationale, beneficiar eligibil este Ministerul Sanatatii Publice, iar pentru proiectele implementate la nivel local, beneficiarii eligibili sunt unitatile sanitare publice cu personalitate juridica si parteneriatele intre acestea.

 

Domeniul Major de Interventie 3 “Dezvoltarea E-Economiei” beneficiaza pentru acest apel de un buget total de 107 milioane lei, iar bneficiarii acestui domeniu sunt IMM-urile.

 

Acestea pot aplica pentru una din cele doua operatiuni ale acestui domeniu si anume 3.1 “Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor” sau 3.2 “Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri”.

 

Ghidurile solicitantului pentru aceste operatiuni au fost publicate miercuri in varianta finala pe site-ul ministerului www.mcti.ro. Acestea detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

 

 

Sursa: MCTI      ( www.mcti.ro )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *