SAP si Business Objects – lideri de piata EPM

SAP este liderul de piata in aplicatii de management al performantei iar Business Objects in instrumente de managemnet al performatei SAP si Business Objects, au anuntat ca IDC a emis un raport in care cele doua companii sunt declarate liderii pietei in doua segmente importante ale EPM (Enterprise Performance Management) – Performance Management Tools and Applications ca venituri inregistrate din licentele vandute si mentenanta.

Analistii pietei au editat “Worldwide Business Analytics Software 2008–2012 Forecast and 2007 Vendor Shares,” si au plasat SAP ca liderul in aplicatii de management al performantei iar Business Objects lider de piata in instrumente de management al performantei. Aceste doua segmente cuprind cea mai mare piata pentru aplicatiile si instrumentele de managementul performantei.

Datele prezentate de IDC in raportul pentru 2008 arata faptul ca SAP si Business Objects conduc fiecare un segment important al pietei de management al performantei” a spus Dan Vesset, vice president, Business Analytics Solutions, IDC. “Cele doua companii doresc sa atinga doua obiective majore: sa ramina deschise clientilor non-SAP si in acelasi timp sa-si optimizeze solutiile pentru platforma SAP. Aceasta deschidere si abilitate de a satisface toti clientii reprezinta catalizatorul unei cresteri continue a pietei.”

Conform raportului IDC, care a evaluat cele doua companii separat in anul 2007 deoarece la acel moment cele doua nu fuzionasera, SAP si Business Objects detin 11.2% si respectiv 7.6% din totalul pietei de aplicatii si instrumente de managemnet al performantei pe 2007. In raport se arata ca procentul detinut de SAP in aceasta piata a crescut la 19.3%.

IDC atribuie aceasta suprematie a SAP si Business Objects urmatorilor factori: “SAP continua sa aibe puterea din vanzarile aplicatiilor proprii de EPM in diferite procese de business. In plus Business Objects a aratat o crestere continua a veniturilor din instrumentele de BI in 2007. Compania achizitionata de SAP anul trecut a contribuit considerabil la cresterea bazei de clienti, la cresterea portofoliului de solutii. Business Objects are o puternica recunoastere a brandului precum si resurse de dezvoltare si marketing experimentate. Business Objects va creste diversitatea solutiilor SAP si va oferi o solutie software – Crystal Reports – adresata segmentului de companii mici si medii.”

Business Objects este principala companie de software pentru informatii de afaceri (BI – business intelligence). Cu peste 30.000 de clienti in intreaga lume, inclusiv peste 80% din grupul Fortune 500, Business Objects ajuta organizatiile sa-si formeze o mai buna perspectiva a afacerii proprii, sa-si imbunatateasca procesul decizional si sa optimizeze performanta intreprinderii.

 

 

Sursa: www.comunicatedepresa.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *