Samsung anunta o noua tehnologie LCD

Samsung a anuntat ca dezvolta o noua tehnologie LCD, care va permite redarea imaginilor in miscare mult mai natural. “Blue Phase” este numele unei noi tehnologii de televizoare LCD, care promite imagini in miscare mult mai aproape de miscarea perceputa in lumea reala de ochiul uman.

Aceasta tehnologie o sa ofere o rata de refresh dubla fata de cea oferita de LCD-urile actuale, ajungand la o frecventa de 240 Hz fata de 120 Hz.

Potrivit Samsung, aceasta tehnologie ofera o rata de raspuns superioara, care permite obtinerea unei viteze mai mari fara a necesita circuite de tip overdrive, folosite in LCD-urile conventionale pentru a realiza atenuare efectului trecerii de la o imagine la alta.

Ecranele realizate cu aceasta tehnologie nu mai sunt atat de vulnerabile la presiunea aplicata pe ecran care de multe ori duce la aparitia unor zone luminoase.

Compania Samsung va prezenta noua tehnologie, cu ocazia simpozionului Society for Information Display 2008, care va avea loc intre 18 si 23 mai in Los Angeles. In cadrul acestei manifestari, va fi prezentat si un panel Blue Phase de 15″. Aceasta tehnologie nu va intra in productia de masa mai devreme de 2011.

Sursa: Engadget, TG Daily ( www.engadget.com , www.tgdaily.com )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *