S-a lansat portalul eRomania

Ministerul Comunicatiilor a inaugurat ieri portalul eRomania, in cadrul unei ceremonii la care au participat ministrul Gabriel Sandu si premierul Emil Boc.

Acest proiect a fost realizat pe doua dimensiuni: informationala (date generale despre istorie, geografie, structura administrativa, demografie, cultura si religie, educatie, sanatate, justitie, turism) si operationala (servicii online, in timp real, pentru cetateni si companii, plata impozitelor si taxelor, obtinerea documentelor de stare civila, a cazierului judiciar si a unor autorizatii).

Rolul portalului si al strategiei eRomania este de a eficientiza sistemul de guvernare, oferind servicii de calitate, prioritatile acestuia fiind bazate pe necesitatile actuale si realitatile societatii romanesti. El are ca scop, printre altele, descentralizarea serviciilor, eficientizarea actului de guvernare si reducerea costurilor administrative. Serviciile de eGuvernare din portalul eRomania vor reduce cheltuielile administratiei cu peste 30% in prima faza si se estimeaza ca se va putea ajunge la 70% in urma finalizarii functionarii acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *