Routere dual-band pentru entertainment

Media-Router-Soft.roLinksys, care este una dintre diviziile companiei Cisco, a lansat un nou model de router wireless destinat in special utilizatorilor de retele de tip „home entertainment”, cu trafic ridicat de contenturi media (video si audio).

Certificat de Cisco, router-ul Linksys WRT320N Dual-Band Wireless-N Gigabit ofera performante superioare in ceea ce priveste transferul de date, beneficiind de atat atuurile specificatiilor 802.11n, cat si de avantajele consacrate ale tehnologiei Gigabit Ethernet.

Dispozitivul vine echipat cu patru porturi UTP, iar cipul radio este capabil sa opereze atat in banda de 2,4 GHz, cat si in cea de 5 GHz.

Banda de 5 GHz a fost aleasa deoarece este mai putin aglomerata decat cea de 2,4 GHz (unde sunt realizate si alte tipuri de transmisii de date, precum cele ale telefoanelor cordless in tehnologie DECT), oferind astfel frecvente purtatoare mult mai „curate” pentru transmisiile de date media, care necesita sensibilitate si fiabilitate crescuta.

Printre altele, alimentatorul inclus in pachetul de comercializare este certificat ENERGY STAR si care asigura un consum redus de energie. Potrivit specialistilor Cisco, consumul energetic al unui astfel de alimentator este cu aproximativ 50% mai mic decat al modelelor oferite anterior, in timp ce costurile de reciclare ar putea scadea cu circa 40%.

Incepand cu luna iunie a acestui an, router-ul Linksys WRT320N va fi disponibil si in Europa unde va fi comercializat la pretul de 110 euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *