Romtelecom si APC lanseaza www.internetsigur.ro

Romtelecom atentioneaza parintii cu privire la pericolele, deloc virtuale, pe care cei mici le intalnesc pe Internet.

Un studiu national, realizat de Romtelecom in parteneriat cu UNESCO in randul elevilor, releva faptul ca majoritatea covarsitoare a copiilor navigheaza adesea pe Internet nesupravegheati, putand cadea victime infractionalitatii. 45% dintre copiii intervievati de Romtelecom au recunoscut ca au transmis date personale despre ei pe Internet. In acelasi timp, intr-un studiu online realizat tot de Romtelecom si adresat parintilor, numai 8% dintre acestia au declarat ca pustii lor au postat date personale pe site-uri web.

Mai mult de jumatate dintre elevii chestionati nu au niciun parinte alaturi cand utilizeaza Internetul, in vreme ce 38% sunt secondati de parinti doar uneori. 46% dintre respondenti primesc mesaje pe e-mail de la persoane pe care nu le cunosc, iar 22% dintre acestia chiar raspund acestor mesaje. Cei mai multi dintre elevii intervievati sunt adolescenti cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani (62%).

„Plecand de la aceste date ingrijoratoare si fiind constienti de faptul ca Internetul o sa fie accesibil din ce in ce mai multor copii, am gandit impreuna cu Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania site-ul www.internetsigur.ro, un instrument de lucru dedicat atat celor mici, cat si parintilor si educatorilor preocupati de securitatea pustilor in lumea virtuala”, spune Cristina Popescu, director relatii publice, Romtelecom. „Parintii si profesorii sunt incurajati sa se implice si sa fie atenti la modul in care cei mici folosesc datele personale ca sa interrelationeze in mediul virtual”, adauga ea.

Pe www.internetsigur.ro cei mici invata cum sa-si protejeze identitatea si cum sa recunoasca si sa evite pericolele de pe Internet. In acest fel, ei afla informatii importante despre mediul virtual si invata sa utilizeze corect resursele oferite de acesta. Site-ul a fost dezvoltat ca un proiect comun al Romtelecom si al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania – APC Romania.

Sursa: Romtelecom ( www.romtelecom.ro )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *