Romania va fi gazda conferintei internationale IT&C Global Forum in 2009

In perioada 21 – 22 octombrie 2008 s-a organizat in Athena, Grecia, simpozionul international „Global Forum/Shaping the Future 2008”, la care a participat din partea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zoltán Somodi, secretar de stat pentru Tehnologia Informatiei.

Global Forum este un eveniment anual axat pe subiecte legate de mediul de afaceri, social si politic, pe evolutia Societatii Informationale la care participa reprezentanti internationali importanti din domeniul IT&C, experti din partea ministerelor de specialitate din SUA, EU si Asia.

Cu acest prilej, Zoltán Somodi a anuntat ca editia din 2009 a Global Forum va fi organizata la Bucuresti, Romania fiind aleasa gazda a acestui eveniment de catre organizatori (ITEMS) in urma unei competitii intre Statele Unite, Taiwan si Elvetia.„Faptul ca Romania va gazdui un eveniment atat de important, nu face altceva decat sa confirme interesul sporit al companiilor fata de piata IT&C si sa demonstreze totodata, rezultatele eforturilor depuse de Guvernul Romaniei in acest domeniu”, a declarat secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei.

Din 1992, Global Forum reuneste peste 300 de reprezentanti de nivel inalt din IT&C, asigurandu-le schimbul de experienta, facilitarea legaturilor dintre furnizori si utilizatori, precum si de creare a conexiunilor dintre aplicatiile practice si ideile inovative intr-un mediu de crestere a tehnologiilor convergente. Printre tarile care au gazduit acest eveniment se numara Franta, Italia, Belgia, Suedia, USA, UK.

Autor: Brodoceanu Maria

Sursa: MCTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *