Romania: Primul vanzator de soft piratat la inchisoare

Cetateanul roman condamnat la inchisoare pentru distribuire de software piratat a primit de la Tribunalul Bucuresti o condamnare la 5 ani si 7 luni de inchisoare, cu executare. Urmarirea penala dureaza de mai bine de 2 ani, iar capul de acuzare este “copiere, distribuire si detinere in scopul distribuirii de software piratat”, conform organizatiei Business Software Alliance (BSA), implicata in combaterea pirateriei software.

Pana in prezent, alte persoane care au detinut sau folosit software piratat au fost condamnate, insa doar la plata de amenzi sau la inchisoare cu suspendare.

Pedeapsa pentru piraterie si distribuire de software piratat este de la 3 la 12 ani de inchisoare.

Conform unor surse apropiate acestui caz, inculpatul se numeste Matei Mircea si este cetatean roman cu varsta intre 40-50 de ani, fara studii superioare. El depozita CD-urile si DVD-urile piratate in subsolul Universitatii de Geografie din apropiere.

Rata pirateriei software a scazut in Romania in 2007 cu un punct procentual fata de 2006, conform BSA. Cu toate acestea, pierderile cauzate industriei de pirateria software continua sa creasca in Romania, ajungand anul trecut la 151 milioane de dolari, in crestere cu 32% fata de 2006.

Sursa: BSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *