Retelele 4G amanate inca 3 ani

4g-networkCompaniile Vodafone, France Telecom si Deutsche Telekom vor intarzia cheltuieli de miliarde de euro pentru retelelor 4G cel putin in urmatorii doi sau trei ani.

Acest lucru este cauzat in mare parte de nevoia nevoie pentru asigurarea investitorilor despre planurile lor de cheltuire a capitalului. A patra generatie de tehnologie wireless (4G) ar trebui sa permita descarcarea documentellor aproape instantaneu si inregistrari video pentru a fi vizionate in calitate de inalta definitie (HD).

Testele in tehnologia 4G – Long Term Evolution (LTE) – sugereaza ca va permite viteze de download mai mari de 50 megabits pe secunda, ceea ce este mai bine decat multe din retele actuale de broadband fix din Europa.

Cei mai importanti furnizori de echipamente de telecom vor fi dezamagiti din cauza ca operatorii de telefonie mobile din Europa nu planuiesc lansarea mai rapida a acestor tipuri de retele.

Ericsson, Huawei Technologies, Alcatel-Lucent si Nokia Siemens Networks pot sa isi realizeze cele mai mari afaceri in infrastuctura in pietele emergente, in acest an. De exemplu, China atribuire contracte foarte mari retelelor 3G.

Vodafone nu are in vedere rularea retelelor 4G pana la 2012 deoarece crede ca generatia a treia tehnologie poate satisface clientii pentru inca 2 sau 3 ani.

Hamid Akhavan, sef al Deutsche Telekom, divizia T-Mobile, a declarat: ” Serviciile comerciale de LTE, probabil, nu vor fi desfasurate in Europa inainte de 2011.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *