Red Hat Enterprise Linux 5.3 lansat.

Red Hat, Inc, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software open source, a anuntat astazi lansarea Red Hat Enterprise Linux 5.3, care include ultimele inovatii in software open source. Aflat la al treilea update, RHEL 5 ofera clientilor o gama larga de imbunatatiri, incluzand o mai buna scalabilitate pentru virtualizare, suport pentru mai multe platforme hardware si incorporeaza tehnologia OpenJDK. Clientii care au o subscriptie activa primesc RHEL 5.3 care este disponibil ca download prin intermediul Red Hat Network.

Principalele caracteristici ale Red Hat Enterprise Linux 5.3 sunt:

Scalabilitate marita pentru mediile x86_64 virtualizate: include posibilitatea de a virtualiza masini cu pana la 32 procesoare virtuale si 80 Gb RAM. Limitele serverelor fizice au fost extinse pentru a face fata noilor platforme hardware ( pana la 126 procesoare si 1Tb memorie ). Noi tehnologii precum suport pentru Hugepage si Intel Extended Page Tables ( EPT ) imbunatatesc foarte mult performantele masinilor virtuale. Aceste imbunatatiri permit virtualizarea mai multor masini pe un server fizic, ducand astfel la reducerea costurilor. Pe langa aceasta, se pot aloca mai multe resurse masinilor virtuale permitand astfel virtualizarea aplicatiilor gen baza de date.

Suport pentru procesorul Intel Core i7 (Nehalem ): Acest procesor quad core cu Hyperthread si tehnologie 45nM este unul dintre cele mai performante procesoare oferite de Intel. RHEL 5.3 ofera performante exceptionale cu acest procesor si suport pentru power management si Hyperthreading. In timpul testelor executate de Red Hat s-a observat marirea performantelor de pana la 1,7 pentru aplicatiile comerciale si pana la 3,5 pentru aplicatiile high performance ( comparativ cu generatia anterioara de procesoare Intel ).

Include OpenJDK: openJDK este o implementare opensource a Java SE6. OpenJDK se bazeaza pe acelasi cod sursa ca platforma JDK oferita de Sun ( una dintre cele mai folosite platforme Java ). OpenJDK a trecut toate testele cu succes si este compatibila cu toate aplicatiile pentru Java SE 6 si versiunile anterioare. OpenJDK beneficieaza de suport tehnic oferit de Red Hat. Red Hat Enterprise Linux 5.3 este prima solutie enterprise care contine o platforma Java opensurce in combinatie cu Jboss Enterprise Advanced Platform.

Red Hat Enterprise Linux 5.3 contine versiuni mult imbunatatie ale componentelor software deja existente, include peste 150 de noi aplicatii si update-uri. Aceste noi caracteristici imbunatatesc kernelul, driverele pentru componente hardware si ofera suport complet pentru sistemul de fisiere GFS2. Toate aceste imbuntatiri ajuta la consolidarea pozitiei companiei Red Hat pe piata de software opensource ca unul dintre cei mai mari producatori in domeniu – de la statii de lucru la servere si mainframe-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *