RCS&RDS, Romtelecom si Asesoft, interesate de o licenta de telefonie mobila

Operatorii telecom Romtelecom, RCS&RDS sau Saudi Oger, grupul arab ce a achizitionat anul acesta 50% din Telemobil/Zapp, se numara printre cele noua companii ce au achizitionat vineri caietul de sarcini pentru acordarea unei licente nationale de utilizare a frecventelor radio in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz.

Pe langa aceste companii, au mai achizitionat caietul de sarcini firmele Postelecom Network, Cobalt IT, Tactical Networks, NetPoint, Digi Tavkoslesi Es Szolgaltato si Asesoft International, au anuntat reprezentantii ANRCTI, arbitrul pietei telecom.

Data limita de depunere a ofertelor este 4 august 2008. Desemnarea castigatorului se va face pe data de 8 septembrie 2008, a transmis vineri arbitrul in telecomunicatii, ANRCTI.

Serviciile minimale care trebuie oferite pe aceasta frecventa sunt servicii de voce, servicii de transmisiuni de date la o viteza minima de transfer download de 128 Kb/s si servicii specifice sistemelor PAMR (servicii de voce push to talk, servicii simultane de voce si date, servicii de dispecerat, prioritizarea si punerea in asteptare automata a convorbirilor, convorbiri intre componentii unui grup definit, alocare dinamica in grupuri). Serviciile optionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de retele private virtuale (VPN) si aplicatii video, au transmis reprezentantii ANRCTI.

Ofertele depuse vor fi evaluate in functie de capacitatea financiara (de exemplu, cifra de afaceri si rata profitului pe anii 2007, 2006, 2005, disponibilitatea financiara pentru investitii in realizarea si operarea retelei, cuantumul total al investitiei in realizarea si operarea retelei), fezabilitatea comerciala (de exemplu, planul de marketing, data lansarii comerciale a tuturor serviciilor minimale), specializarea si experienta (de exemplu, vechimea in operarea retelelor publice de comunicatii electronice si in furnizarea de servicii de comunicatii electronice) .

Evaluarea ofertelor se va face pe baza grilei de punctaj de catre o comisie formata din 7 membri care nu pot fi actionari, asociati, administratori, cenzori sau angajati, cu carnet de munca sau in alt mod, ai vreuneia dintre persoanele juridice care participa la licitatie sau ai vreunei persoane juridice care are control asupra vreunui ofertant. Comisia de licitatie a elaborat forma finala a caietului de sarcini, va formula raspunsurile la solicitarile de clarificari, va efectua evaluarea ofertelor si va prezenta rezultatul acesteia presedintelui ANRCTI spre aprobare.

Sursa: Soft.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *