Rack-Soft lanseaza 4PSA Clean Server 4 -antivirus

Rack-Soft a lansat 4PSA Clean Server 4, noua versiune a antivirusului pentru e-mail si sistemul de fisiere bazat pe tehnologia 4Grid si destinat serverelor Parallels Plesk.

Aplicatia introduce scanarea distribuita, politici de filtrare si facilitati avansate de control. 4PSA Clean Server 4 foloseste motorul Open Source ClamAV.

4PSA Clean Server 4 propune o abordare de tip “grid” pentru a rezolva problemele cu care se confrunta administratorii de sisteme Parallels Plesk privind scanarea antivirus a e-mailurilor. In mod uzual, mesajele sunt verificate pe serverul de hosting, proces care solicita intens procesorul si care afecteaza celelalte servicii, diminuand considerabil performantele. Produsele antivirus care folosesc o arhitectura traditionala de scanare nu pot face fata unui flux ridicat de e-mailuri, in cele mai multe cazuri astfel de evenimente ducand la “Denial of Service” sau la intarzieri in livrarea mesajelor.

Pentru a preveni aceste situatii, furnizorii aveau doar o singura solutie pana acum si anume sistemele centralizate de filtrare care preluau e-mailurile si le trimiteau catre serverele de hosting dupa scanare. Aceste solutii puteau scana insa un numar limitat de mesaje, introduceau puncte vulnerabile in retea, nu se integrau cu automatizarile si nu erau eficiente din perspectiva costurilor.

Aplicatia 4PSA Clean Server 4 are la baza 4Grid, tehnologia proprietara Rack-Soft dezvoltata pentru a permite furnizorilor de servicii sa construiasca infrastructuri de tip “cloud”. “4PSA Clean Server 4 este primul nostru produs bazat pe 4Grid. Impreuna cu clientii am testat noua versiune in infrastructuri cu peste doua sute de servere. In timpul testelor efectuate, acestia au constatat ca datorita degrevarii serverelor de gazduire de sarcinile de scanare antivirus acestea raspund mai rapid la cereri si pot gazdui mai multe conturi. Cu ajutorul Clean Server se poate scana orice volum de mesaje in conditiile in care costurile sunt tinute sub control”, a declarat Bogdan Carstoiu, director general Rack-Soft.

4PSA Clean Server 4 este compatibil cu serverele Linux/Unix care ruleaza Plesk 8.2.0 sau versiuni mai noi. Instalarea produsului este simpla, iar pentru mediile virtualizate este disponibil un script de instalare special care automatizeaza procesul. Aplicatia ofera si cel mai bun cost total de operare de pe piata, preturile pentru licentiere pornind de la 79 Euro.

Autor: Brodoceanu Maria

Sursa: Rack-Soft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *