Quadro CX de la Nvidia – acceleratoul grafic pentru Adobe Creative Suite 4

 

NVIDIA anunta lansarea noului accelerator grafic NVIDIA® Quadro® CX, conceput special pentru suita de aplicatii software Adobe® Creative Suite® 4. Noua unitate de procesare vizuala le ofera graficienilor si designerilor o baza mult mai rapida si mai fiabila pe care isi pot maximiza creativitatea.

Quadro CX a fost proiectat sa ofere cea mai buna performanta in functiile optimizate pentru GPU din suita de aplicatii Adobe Creative Suite 4.

“Adobe a revolutionat industria design-ului computerizat,” a declarat Dan Vivoli, executive vice president of marketing in cadrul NVDIA. “Optimizarea solutiei Adobe Creative Suite 4 pentru unitatea de procesare vizuala va fi foarte apreciata de profesionistii din industrie.”

“Utilizatorii Photoshop urmaresc intotdeauna maximul de performanta si de aceea am decis sa folosim puterea unitatii de procesare vizuala,” a declarat Kevin Connor, vice president of product management for Professional Digital Imaging in cadrul Adobe. “Multumita eforturilor depuse de NVIDIA pentru optimizarea unitatii Quadro CX pentru CS4, utilizatorii pot beneficia de o imbunatatire dramatica a vitezei de executie atat a operatiunilor de panning, de transfocare si de rotire a imaginilor de dimensiuni mari, cat si a operatiunilor de manipulare a continutului 3D”.

NVIDIA a proiectat si a optimizat unitatea de procesare vizuala Quadro CX special pentru a imbunatati performantele suitei de aplicatii Adobe Creative Suite 4. Profesionistii din domeniul graficii pot beneficia, astfel, de o solutie mai rapida si mult mai fiabila. De exemplu, folosind tehnologia NVIDIA CUDA™ si plug-in-ul RapiHD™ dezvoltat de Elemental Technologies pentru Adobe Premiere® Pro CS4, utilizatorii pot coda videoclipuri in formatul H.264 la viteze foarte mari; pot accelera timpul de randare pentru efecte speciale avansate; sau chiar pot previzualiza rezultatele la o calitate a imaginii de 30 de biti sau la standardul SDI de 10/12 biti[i].

Adobe Creative Suite 4 a fost optimizat pentru a beneficia de toate avantajele tehnologiei unitatii de procesare vizuala, inclusiv capacitatea de procesare paralela a unitatii Quadro CX. Noua solutie grafica imbunatateste o serie de aplicatii care folosesc intensiv procesarea vizuala:

– Adobe® Photoshop® CS4 foloseste unitatea de procesare vizuala NVIDIA Quadro CX pentru fluidizarea navigarii prin imagine. Unitatea de procesare vizuala faciliteaza rotirea, panning-ul si transfocarea imaginii, iar vizualizarea schimbarilor se face instantaneu si natural, fara sacadari. De asemenea, Adobe Photoshop CS4 foloseste unitatea de procesare vizuala pentru crearea de continut 2D sau 3D, aplica filtre anti-aliasing (contururile imaginilor fara franjuri) pe imagini indiferent de nivelul de transfocare (zoom). Redimensionarea pensulei, previzualizarea dimensiunii si a tipului de pensula, miscarile 3D, crearea imaginilor HDR (high-dynamic-range) plin aplicarea optiunii Tone Mapping, conversia culorilor, toate sunt operatiuni accelerate de GPU.

– Adobe After Effects® CS4 ofera o serie de efecte vizuale creative accelerate de unitatile de procesare grafica profesionale NVIDIA Quadro CX, astfel incat suprapunerea unor efecte vizuale pe clipurile video devine un proces mai usor ca niciodata. Accelerand derularea operatiunilor, pasul de la concept catre produsul final se face foarte rapid. Efectele accelerate de unitatile NVIDIA Quadro CX includ: profunzimea campului, efecte de blur bilaterale, efecte de zgomot cum ar fi apa curgatoare, steaguri in bataia vantului, efecte “cartoon”.

– Adobe Premiere Pro CS4 poate, de asemenea, sa beneficieze de unitatile de procesare vizuala NVIDIA Quadro CX pentru a accelera efecte video de inalta calitate, cum ar fi: efectele de miscare, opacitate, culoare si distorsionarea imaginilor. Solutiile grafice bazate pe Quadro pot edita mult mai rapid stream-uri in format HD, overlay grafic, pentru ca in final, materialele sa fie pregatite in formate variate, de la component TV, displayport, la SDI necompresat, pe 10 sau 12 biti.

 

Autor: Creanga Ion

Sursa: www.nvidia.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *