Program de training in jurnalism digital la Bucuresti

 

Jonathan Halls, unul dintre cei mai experimentati profesionisti in jurnalism digital, este profesor invitat la primul program de training in jurnalism digital din Romania, organizat de IFRA si Media Management Institute, in perioada 29 – 30 septembrie, la Bucuresti, informeaza un comunicat.

 

Jonathan Halls este implicat activ in proiecte de redesign si dezvoltare a redactiilor pentru cele mai mari companii de presa din Europa. Halls a facut parte din echipa care a creat celebra redactie convergenta a cotidianului britanic Daily Telegraph.

 

Pana in 2006, Halls a condus departamentul de training al BBC, sustinand proiecte precum trecerea de la productia audio la cea digitala, televiziunea tabloid, televiziunea interactiva sau High-Definition TV. Totodata, Halls a introdus, pentru prima data, programele de training editorial pentru new media.

 

Programul de training in jurnalism digital din Romania se adreseaza tuturor jurnalistilor, reporterilor si editorilor din toate sferele media. Cursul explica diversele modalitati in care internautii percep informatia, oferind participantilor cele mai eficiente metode de prezentare/ impachetare a stirilor pentru a raspunde obiceiurilor de consum ale utilizatorilor de internet. Cursul prezinta cele mai importante etape in construirea unei stiri pentru web, asigurand parcurgerea informatiei si, in acelasi timp, o experienta atractiva pentru utilizator.

 

Taxa de participare la programul de training este de 1.300 de lei (+TVA), pana la 20 august, si de 1.700 lei (+TVA), dupa 20 august, data limita pentru inscrieri fiind 25 septembrie.

 

Trainingul preceda Conferinta Nationala a Presei din Romania, care va avea loc in perioada 1 – 3 octombrie, la Bucuresti. Cea de-a doua sesiune a Conferintei Nationale a Presei din Romania – inovatia in media este organizata de Media Management Institute, World Association of Newspapers (WAN) si IFRA.

 

Conform programului conferintei, pe 1 octombrie va avea loc sesiunea de discutii “Presa, de la Mono-media la Multi-media”, in timp ce, pentru zilele a doua si a treia, organizatorii aduc la Bucuresti proiectul World Editors Forum/ WAN Masterclass – Reinventing the Newsroom, dedicat exclusiv redactorilor-sefi.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Maiorescu Titu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *