Produsele antivirus false au devenit o problema

 

Specialistii BitDefender su anuntat ca produsele antivirus false domina in topul amenintarilor lunii noiembrie. Trojan.Exploit se afla in acest clasament cu nu mai putin de sase variante diferite acumuland astfel peste 25% din numarul total de detectii.

Aceste amenintari sunt in realitate scripturi care exploateaza vulnerabilitatile de tip iframe din browserele nesecurizate, fiind gazduite pe site-uri compromise. Astfel, acesti troieni determina browserul sa incarce diverse pagini prin intermediul carora sa poata gasi o bresa – precum o versiune expirata de Adobe Reader – pe care sa o utilizeze pentru a descarca si executa si alte varietati malware.

Pe primul loc, cu 6,17% din totalul detectiilor, se afla Trojan.Exploit.JS.O, un script java care contine doua mecanisme de exploatare. De obicei, acesta este gazduit de site-urile infectate care incearca sa descarce si alte tipuri de malware dupa ce troianul este rulat.

Trojan.Clicker.CM se mentine pe pozitia a patra, reusind sa devina cel mai popular troian care deschide ferestre cu reclame in browserul utilizatorului, printre altele gratie modalitatii prin care ocoleste protectia oferita de Norton Internet Security Pop-up Blocker. Lista este completata Adware.FakeAntivirus.Lin, o aplicatie antivirus falsa plasata pe locul 7, si de binecunoscutul Trojan.Downloader.Wimad, o alta varietate de malware deghizata sub un aparent mp3 player.

 

 

Sursa: www.bitdefender.ro

Autor: Brodoceanu Ana-Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *