Producatorii de cipuri dau semne de redresare

Avem o stire cu caracter pozitiv venind din sfera producatorilor de cipuri. Cel mai mare producator de cipuri din Europa, STMicroelectronics este ultimul din industrie care raporteaza o redresare a cererii pentru produsele sale. Acest lucru este pus pe seama unei redresari economice globale.

Anuntul sau vine dupa anunturi similare din partea Taiwan Semiconductor Manufacturing Company si Intel, care spun ca tendinta de crestere este un bun indicator ca partea cea mai rea a crizei economice a trecut.

Carlo Bozotti, chief executive al STMicroelectronics, a spus ca aceasta a inregistrat tendinte pozitive in ultimele doua saptamani, potrivit Financial Times.

Bozotti a spus sunt semne ale cresterii cererii, in special in China, Taiwan, Korea si Singopere si o stabilizare a cererii in SUA si Europa.

Daca tendinta pozitiva este confirmata, vanzarile companiilor vor avea nevoie de ceva timp pentru a se reintoarce la nivelul dinainte de criza de 2.9 miliarde de dolari, insa o revenire la cel putin 2.3 miliarde de dolari este posibila in decurs de un an.

La fel ca si Intel, STMicroelectronics a implementat un set de masuri de reducere a costurilor in conditiile realizarii unei pierderi nete de 257 milioane de dolari pentru primul trimestru 2009, inclusiv 4.500 de concedieri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *