Procesoare de super-servere Made in China

Procesor-Godson-Soft.roNu este vorba de orice procesoare, ci de cele realizate pentru serverele blade. Acestea sunt bazate pe microprocesoare create in China si vor sta la baza prototipului unui supercomputer care va fi lansat de o companie sprijinita de guvernul chinez, in septembrie.

Serverele blade, primele care vor rula pe cipuri chinezesti Godson, vor sta la baza primului supercomputer petaflop ce va fi lansat anul urmator, a declarat o purtatoare de cuvant a companiei, Dawning.

Un computer petaflop poate sa faca un milion de miliarde de “flopi,” sau operatii in virgula mobila, pe secunda.

Computerul, lansat in acest an, va fi potrivit pentru cercetari stintifice si dezvoltarea de armament, a declarat purtatoarea de cuvant. Dawning va crea servere Godson pentru alte piete, daca exista cereri pentru acestea.

Compania spera ca cipurile sa se impuna pe piata in urmatorii ani. Procesoarele mai sunt cunoscute si sub numele de Loongson.

Cipurile care stau la baza computerului petaflop chinezesc vor fi Godson 3b, un cip eight-core produs cu cu ajutorul procesului pe 65 de nanometri. Primele versiuni vor rula la 1GHz, iar variantele urmatoare vor fi tactate la mai mult de 1,5GHz, conform lui Hu Weiwu, inginer sef in proiectul Godson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *