Primul update major pentru Google Android

Google-Android-Soft.roUpdate-ul pentru platforma Google Android este privita ca un competitor pentru iPhone. Odata cu acesta lansare de update, se pare ca aceasta concurenta dintre cele doua va deveni acerba.

Cei de la Google au anuntat un preview al kitului de dezvoltare software (SDK) pentru Android, primul update major adus platformei.

Bazata pe proiectul open-source “cupcake,” versiunea de Android 1.5 vrea sa elimine multe dintre micile probleme existente in versiunea inaugurala a Android.

Updateul adauga o serie de capabilitati noi, printre care includerea suportului pentru casti Bluetooth stereo prin profilul A2DP, o tastatura on-screen, si functii de inregistrare si redare video.

Android suporta rotirea ecranului in mod landscape folosind un accelerometru. Google a mai decalarat ca a imbunatatit aplicatiile incluse si a reparat anumite probleme legate de performanta, cum ar fi timpul extrem de lung necesar incarcarii camerei si viteza de scroll din browserul Web.

Google avertizeaza ca SDK-ul nu este finalizat inca si ca API-ul ar putea fi inca schimbat, asa ca dezvoltatorii nu ar trebui sa lanseze aplicatii pentru distributia 1.5 inca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *