Presedintele Samsung demisioneaza

In urma acuzatiilor de evaziune fiscala si abuz de incredere, presedintele Samsung, Lee Kun-hee, va renunta la functia sa dupa ce 20 de ani a condus cea mai mare companie din Coreea de Sud, transmite Reuters.

“Voi demisiona din functia de presedinte al Samsung astazi. Sunt intristat intrucat sunt inca multe de facut”, a declarat Lee, cel mai puternic om de afaceri din Coreea de Sud, cu ocazia unui scurt discurs la televiziunea nationala.

Alti patru oficiali de rang inalt au demisionat de asemenea, inclusiv directorul diviziei strategice a grupului si directorii executivi ai Samsung Fire and Marine Insurance si Samsung Securities.

Anchetatorii sustin ca oficialii grupului au conspirat pentru a ascunde fonduri de 4.500 de miliarde de woni (4,55 mld. dolari) din activele lui Lee si au colaborat pentru transferarea averii catre copiii acestuia.

Lee risca o pedeapsa cu inchisoarea de la cinci ani si pana la condamnare pe viata. Analistii considera insa ca este improbabil ca pedeapsa sa fie foarte lunga, intrucat judecatorii evita sa condamne sefii de companii, pentru a nu afecta economia tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *