Piata neagra a fraudelor online a atins 275 de milioane dolari

 

Criza economica nu se aplica si in domeniul fraudelor pe internet, economia “underground” a hackerilor, phisherilor si scammerilor fiind in continua crestere, potrivit unui studiu realizat de catre Symantec.

Compania a precizat in studiu ca domeniul fraudelor face parte dintr-o industrie de aproximatix 300 de milioane de dolari, la nivel mondial. Studiul a fost realizat pe o perioada de un an de zile si a calculat valoarea totala a furturilor online.

Pe zone geografice, 41% din totalul furturilor online provin din SUA, care gazduieste cele mai multe servere “negre”.  Statele Unite sunt urmate de Romania cu 13 procente.

Symantec sustine ca cele 275 milioane de dolari reprezinta suma totala obtinuta de infractorii cibernetici din vanzarea datelor scoase la vanzare. Pe de alta parte, insa, daca toate conturile bancare si cardurile obtinute ar fi fost golite, profitul infractorilor cibernetici online ar fi fost de aproximativ 7 miliarde de dolari, arata raportul.

Cele mai folosite metode sunt reprezentate de phishing si spam.

Symantec sustine ca infractorii online isi vor intensifica munca in aceasta perioada, mai ales datorita sarbatorilor care se apropie cu pasi repezi.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *