Piata de notebook-uri si PC-uri va atinge valoarea de 500 milioane RON

 

Reprezentantii Grupului Flamingo International, unul dintre cei mai importanti retaileri de produse electronice, electrocasnice si IT&C din România, estimeaza ca piata de notebook-uri si PC-uri va atinge valoarea de 500 milioane RON în a doua jumatate a anului 2008, vânzarile de notebook-uri urmând sa atinga valoarea de 300 milioane RON, iar cele de PC–uri valoarea de 200 milioane RON în aceasta perioada.

“Evolutia vânzarilor de notebook-uri de pâna acum, dar si tendinta generala a clientilor de a înlocui desktop-urile cu notebook-urile, ne face încrezatori sa estimam ca în a doua jumatate a anului segmentul de notebook-uri va mentine un ritm al vânzarilor mai mare fata de cel al PC-urilor. Astfel, luând în considerare faptul ca ne apropiem de sezonul de vârf, ne asteptam ca în aceasta perioada vânzarile de notebook-uri sa atinga un avans valoric de aproximativ 60% comparativ cu sistemele desktop”, declara Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

Potrivit reprezentantilor companiei, cele mai solicitate branduri pe acest segment de produse vor fi în continuare HP, Fujitsu Siemens Acer si Toshiba.

În ceea ce priveste vânzarile Grupului Flamingo, reprezentantii companiei se asteata ca în a doua jumatate a anului acesta sa atinga o cota de piata de peste 10% din valoarea totala a pietei locale de notebook-uri si PC-uri, aceasta valoare putând fi chiar depasita.

„Având în vedere faptul ca în sezonul de vârf clientii prefera sa cumpere în special din magazinele cu suprafete mari de vânzare, credem ca am putea depasi chiar estimarile de 10% pe segmentul de notebook-uri si PC-uri în a doua parte a anului”, a mai declarat Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

În ultimele doua luni, Flamingo International a atins o cota de piata de 9.5% pe segmentul de notebook-uri, în timp ce pe segmentul de PC-uri retaierul a înregistrat o cota de piata de 9%.

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din România înca din anul 1994, având ca principal obiect de activitate comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice, fiind în acest moment unul dintre liderii de pe piata adresata.

 

Autor: Gabriel Florian

Sursa: www.4ace.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *