Patru reguli pentru reducerea consumului de energie

Shut-Down-Soft.roMai mult de o treime din consumul de energie al unei companii vine din folosirea PC-urilor si perifericelor acestora, potrivit unui studiu Gartner.

Avand in vedere timpurile prin care trecem, aceste costuri se dovedesc a fi extrem de costisitoare.

Am decis sa va venim in ajutor si sa va oferim cateva sfaturi simple pentru a economisi energia si a reduce costurile.

1. Inchideti calculatoarele.

Pana in prezent exista mitul conform caruia inchiderea unui calculator nu economiseste energie datorita faptului ca are nevoie de mai mult curent pentru a reporni. In medie, un desktop consuma 89 de wati pe ora, consumand astfel 1,42 kW in timpul noptii. Energia necesara pornirii PC-ului reprezinta doar o fractiune din aceasta cifra.

Puteti folosi de asemenea si un soft de power-management.

2. Nu credeti in specificatiile producatorilor.

De multe ori cifrele pe care le inainteaza producatorii nu sunt de incredere, declara Gartner. Companiile sunt sfatuite sa foloseasca un aparat de masurrare a  consumului energetic. Monitorizarea consumului de energie, a fost o tinta importanta de la aparitia consumului energetic.

3. Stabiliti obiective realiste si mecanisme de raportare. Un obiectiv de reducere a cosumului de energie al companiei cu 50% pare o idee buna, dar acest lucru s-ar putea sa fie imposibil de atins in organizatia ta, declara Gartner. Este mai bine sa stabilesti obiective realiste si  tinte pentru grupuri si unitati specifice.

4. Scapati de PC-urile vechi. Unul dintre cele mai mari obstacole intampinate, este modul de indepartare a PC-urilor vechi. Scaparea de aceste echipamente implica anumite costuri suplimentare, iar in conditiile economice de azi, este greu de realizat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *