Parteneriat strategic Nvidia – MotionDSP

 

Tehnologia NVIDIA CUDA accelereaza softul MotionDSP pentru a imbunataţi in timp real semnalul video al clipurilor realizate de utilizatori

Corporaţia NVIDIA (NASDAQ: NVDA), liderul mondial in tehnologiile de procesare vizuala, anunţa astazi incheierea unui parteneriat strategic cu MotionDSP™, unul dintre liderii aplicaţiilor software de recodare video digitala şi unul dintre cei mai noi parteneri ai ecosistemului NVIDIA® CUDA™. Softul revoluţionar creat de MotionDSP se bazeaza intens pe puterea de procesare oferita de tehnologia NVIDIA CUDA pentru a imbunataţi semnificativ calitatea vizuala a videoclipurilor create de utilizatori.

 

Ca dovada ca unitaţile de procesare vizuala NVIDIA furnizeaza mai mult decat simpla putere de randare grafica, inginerii din cadrul MotionDSP au obţinut o creştere cu 500% a performanţei numerice atinse de softul de recodare video pentru imbunataţirea materialelor video. Tehnologia revoluţionara de recodare video MotionDSP, prezentata in premiera luna trecuta in cadrul conferinţei NVISION 08, le permite utilizatorilor sa imbunataţeasca semnalul video al clipurilor filmate cu telefoane mobile, camere video, camere digitale sau provenite de pe Internet. Arhitectura paralela cu nuclee multiple a unitaţilor de procesare vizuala NVIDIA GeForce® şi tehnologia CUDA accelereaza softul MotionDSP pentru a furniza imediat performanţe in timp real, pe care sistemele bazate numai pe unitaţile centrale de procesare (CPU) nu le-ar atinge mai devreme de 2010.

“Softul de recodare video dezvoltat de MotionDSP se numara printre primele aplicaţii pentru utilizatori obişnuiţi care profita de puterea tehnologiei CUDA şi va oferi un nou standard in procesarea video pe PC,” a declarat Dan Vivoli, senior vice president of marketing in cadrul NVIDIA. “Tehnologia MotionDSP a fost recunoscuta unanim de presa, analişti şi utilizatori ca fiind cea mai buna de pe piaţa pentru imbunataţirea semnalului video al clipurilor. Fiind la randul nostru pionieri in procesarea vizuala, parteneriatul cu un inovator in aplicaţiile software a fost firesc”.

Softul dezvoltat de MotionDSP, cu numele de cod “Carmel”, foloseşte metode sofisticate cu cadre multiple pentru a localiza fiecare pixel din zecile de cadre video, astfel incat o sursa cu o rezoluţie joasa sa poata fi reconstruita intr-un format video de inalta calitate. Softul MotionDSP reduce semnificativ zgomotul de compresie şi de senzor, imbunataţeşte rezoluţia şi corecteaza efectele de luminozitate scazuta.

“NVIDIA este lider in procesarea vizuala pe PC şi suntem extrem de incantaţi sa ii avem ca parteneri,” a declarat Dr. Sean Varah, CEO MotionDSP. “Tehnologia CUDA redefineşte limitele procesarii pe PC. In cazul nostru, CUDA accelereaza programele MotionDSP pentru a rula in timp real, permiţandu-i softului Ikena™ sa evolueze dintr-un instrument de monitorizare video intr-o aplicaţie ce ruleaza in timp real şi este destinata utilizatorilor obişnuiţi. Aplicaţia “Carmel”, bazata pe tehnologia CUDA, va avea o interfaţa uşor de utilizat de oricine şi va face din procesarea video de calitate o realitate pentru orice sistem care include o unitate de procesare vizuala NVIDIA.”

MotionDSP estimeaza ca ediţia pentru retail a softului va fi disponibila din trimestrul 1 al anului 2009.

MotionDSP este unul dintre liderii pieţei de aplicaţii software de prelucrare a imaginilor video digitale. Tehnologia cu cadre multiple a softului dezvoltat de MotionDSP imbunataţeşte dramatic semnalul video provenit dintr-o multitudine de surse, de la telefoane mobile la camere de supraveghere. Tehnologia patentata se regaseşte şi in Ikena Reveal, o soluţie software revoluţionara pentru monitorizarea video dar şi in serviciul WEB destinat utilizatorilor care işi doresc sa recodeze clipurile video realizate cu un telefon mobil sau cu o camera digitala www.fixmymovie.com.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *