Outsourcing-ul occidental este afectat de recentele atacuri teroriste

 

Recentele atacuri teroriste din orasul indian Mumbai au avut loc foarte aproape de sediile celor mai importanti furnizori de outsourcing.

Peste 100 de persoane si-au pierdut viata in atacurile din Mumbai, India, care este una din cele mai populare destinatii pentru offshore IT outsourcing.

Furnizori outsourcing precum Tata Consulting Services, WNS si Hexaware au sedii in Mumbai. Multe corporatii multinationale, precum CA, BNP Parabis, JP Morgan si Novell au operatiuni in Mumbai. Si in alte orase indiene, precum Bangalore se deruleaze mari operatiuni de outsourcing.

Robert Morgan, director al Hamilton Bailey, care ofera consultanta furnizorilor de outsourcing, spune ca interesele occidentale sunt o tinta naturala pentru teroristi.

“Aceste atacuri ar putea escalda, iar daca teroristii doresc sa fie in atentie vor ataca interesele occidentale”, a adaugat acesta.

Daca atacurile din India continua sa tina titlurile din media in lumea occidentala, companiile ar putea lua in considerare locatii alternative pentru outsourcing. Acestea includ locatii near-shore precum Europa de Est si operatii onshore precum Scotia.

 

 

Sursa: www.computerweekly.com

Autor: Brodoceanu Ana-Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *