Va aparea rivalul lui Google Earth

 

India se pregateste sa concureze cu Google Earth, dezvoltand un serviciu mapping global de mare rezolutie, bazat pe web.

Serviciul, denumit Bhuvan, a fost dezvoltat de Indian Space Research Organization (ISRO) in colaborare cu industria software din India.

Bhuvan, care inseamna “pamant” in sanscrita, va fi sustinut de reteaua de sateliti a Indiei si va fi furnizat gratuit utilizatorilor, insa imaginile de cea mai buna calitate vor fi oferite in viitor contra cost, potrivit Financial Times.

Serviciul, care va acoperi pentru inceput India, va oferi o calitate mai buna si imagini actualizate mult mai frecvent decat Google Earth, sustine ISRO.

ISRO intentioneaza sa aiba gata un prototip inainte de sfarsitul acestui an si sa lanseze serviciul la inceptul lui 2009.

ISRO nu a facut nicio o precizare privind costul de dezvoltare al proiectului, care vine la foarte scurt timp dupa lansarea, de luna trecuta, a primei misiuni indiene pe luna, Chandrayaan-1.

Urmatorul eveniment major din programul Chandrayaan-1 este lansarea Moon Impact Probe in urmatoarele zile, a precizat ISRO.

 

 

Sursa: www.computerweekly.com

Autor: Mihaela Radulescu

Un comentariu la „Va aparea rivalul lui Google Earth

  1. liliana s

    trebuia sa apara si un rival. in momentul de fata g. earth este cam singur pe piata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *