Oracle prezinta primele sale produse hardware

 

Larry Ellison, CEO al Oracle, a prezentat rezultatele primei incursiuni a companiei in afacerea cu hardware.

 Ellison a anuntat HP Oracle Exadata Programmable Storage Server si HP Oracle Database Machine. Ambele sunt construite de Hewlett-Packard pe platforma sa ProLiant si au o capacitate de procesare rapida.

“Avem nevoie de mai multa performanta pentru bazele noastre de date decat avem in prezent, deoarece informatia creste cu o rata impresionanta iar sistemele de stocare actuale nu pot sa trasfere destul de rapid informatiile de pe disk-uri in baza de date”, a spus Ellison. “

HP Oracle Exadata Programmable Storage Server consta din doua procesoare quad-core Intel, 12 disk drive-uri cu o capacitate de stocare bruta de 12 T-bytes si doua InfiniBand pipes care trasfera date printr-o conexiune de 1Gbps. Acesta are suport pentru aplicatia Oracle Parallel Query Database pe Oracle Enterprise Linux. Suportul pentru alte sisteme de operare va fi oferit in viitorul apropiat, a spus Ellison.

Spre deosebire de serverele traditionale de stocare, care trimit blocurile de informatii de pe disc inapoi la severul baza de date ca raspuns la o interogare, Exdata Storage Server paseaza doar rezultatele interogarii, a spus Ellison. InfiniBand pipe-urile pot transfera datele de pe serverele de stocare cu o viteza de 5Gbps.

HP si Oracle au colaborat in ultimii trei la dezvoltarea “celei mai rapide masini baza de date din lume”, HP Oracle Database Machine. Aceasta are opt Oracle Database Servere; 64 de miezuri de procesoare Intel si ruleaza Oracle Enterprise Linux si Oracle Real App Clusters.

HP oracle Database Machine mai include 14 HP Oracle Exadata Programmable Storage Servere, cu o latime de banda de 14 Gbps, 112 x86 miezuri de procesoare si o capacitate totala de stocare de 168 terabytes.

 

 

Autor: Mihai Gradinescu

Sursa: www.itmanagement.earthweb.com

Un comentariu la „Oracle prezinta primele sale produse hardware

  1. pana mihalcea

    sunt curios cat de mult o sa poata oracle sa-si sustina departamentul hardware

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *