Open source are de castigat in perioada de recesiune

 

Presedintele si CEO al Red Hat, Jim Whitehurst, crede ca software-le enterprise open-source vor castiga cota de piata de la produsele proprietate in conditiile recesiunii.

 Whitehurst a declarat pentru Computerworld ca avantajele costurilor de trecere la software open source atrag deja clienti ai software-lor proprietate.

Rezultatele financiare ale Red Hat pentru cel de al doilea trimestru fiscal al 2008, anuntate in luna august, arata o crestere de 29% a veniturilor companiei comparativ cu acelasi trimestru al anului anterior.

whitehurst a spus ca estimarile pentru o perioada de recesiune economica ar putea determina clientii sa mai astepte pentru initierea unor noi proiecte, insa aceasta incetinire ar putea fi echilibrata de utilizatorii de software proprietate care se indrepta catre software-le open source pentru a reduce cheltuielile.

Acesta a spus ca din discutiile purtate cu numerosi CIO ai companiilor reiese ca acestea sunt presate sa reduca costurile de opeare, de aceea iau in calcul posibilitatea utilizarii software-lor open-source pentru a reduce costurile.

 

 

Autor: Mihaela Anton

Sursa: www.theinquirer.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *