Omnilogic investeste 6 mil. Euro intr-un datacenter

Omnilogic anunta finalizarea unei investitii de aproximativ 6 milioane EUR intr-un datacenter de ultima generatie.

Datacenter-ul Omnilogic (parte dintr-o investitie ce depaseste 23 milioane EUR), este localizat in Otopeni, in interiorul unui nou campus – in suprafata totala de 3 hectare, care va deveni hub-ul operational central Omnilogic incepand cu 1 iulie 2008.

Cu o dimensiune de peste 1500 mp, expandabila pana la 3000 m2 (in faza a 2-a), acest datacenter se incadreaza in standardul TIA942 – TIER 3-4, si beneficiaza de toate utilitatile necesare unui asemenea mijloc fix (protectie antiseismica, surse de utilitati complet redundante, racire mixta aer/apa, generatoare independente la nivelul puterii nominale, etc..).

“Darea in functiune a acestei investitii, face parte din strategia Omnilogic de a anticipa evolutiile pietei globale de tehnologie. Decizia de a investi a fost luata acum aproape 3 ani, intr-un moment in care focus-ul industriei incepea, dupa aproape 30 de ani, sa se indeparteze din ce in ce mai mult de PC-ul traditional. In acest context, disponibilitatea pe scara larga a broadband-ului, multitudinea device-urilor de acces (inclusiv cele mobile), explozia site-urilor sociale (Myspace, SecondLife, etc..) a deplasat interesul dinspre furnizorii de tehnologie spre furnizorii de content…. Iar pentru a furniza content, cerinta de baza este existenta unei infrastructuri performante si a unor furnizori specializati de servicii de datacenter. Acesta este zona in care Omnilogic a dorit sa-si extinda activitatea. ” declara dl. Gabriel Marin, Directorul General Omnilogic.

Referitor la obiectivele de business avute in vedere, Omnilogic nu a intentionat si nu intentioneaza sa intre in business-ul de hosting la nivelul conceptual de baza, altfel spus “nu vom inchiria niciodata metri patrati in datacenter, si nici nu vom oferi accesul tertilor (altii decat clientii directi) la aceste facilitati. Ceea ce dorim este ca atat direct, cat si printr-un numar restrans de parteneri, sa oferim servicii cu valoare adaugata, inclusiv in regim de ASP (Application Service Provider) unui numar restrans de clienti a caror necesitati din zona de IT &C implica un nivelul inalt de performanta a serviciilor profesionale.

Consideram ca acesta abordare va aduce atat economii semnificative in costurile de capital pentru marea majoritate a clientilor nostrii potentiali, care nu vor mai trebui sa recurga la achizitii directe de hardware sau software cat si reducerea semnificativa a timpilor de implementare pentru anumite aplicatii complexe. Si din acest motiv, Omnilogic a decis sa cupleze oferta de servicii de tip datacenter cu pachete de finantare in limita initiala de 10 milioane EUR, limita ce va putea fi extinsa ulterior in functie de dimensiunea business-ului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *