Office 2000 lasat sa moara de Microsoft

MsOffice-2000-Soft.roMicrosoft a informat utilizatorii de Ofiice 2000 ca va opri lansarea de update-uri de securitate pentru invechita suita de programe Office, in mai putin de doua luni.

Ca sa prelungeasca agonia, gigantul a reamintit utilizatorilor ca renunta la siteul Office Update la sfarsitul lunii iulie, pentru a accelera optiunile de update.

Office 2000 iese din lista de suport pe 14 iulie si va parasi ceea ce compania numeste zona de suport extins. Din acel moment, Microsoft nu va mai lansa patchuri, nici chiar pentru vulnerabilitatile critice. Microsoft se asteapta ca utilizatorii sa treaca la o suita Office mai noua.

Microsoft a lansat Office 2000 in iunie 1999.

Desi  Microsoft renunta la lansarea de patchuri pentru Office 2000, asta nu inseamna ca hackerii nu vor descoperi noi vulnerabilitati care pot fi folosite pentru infectarea sistemelor. Office 2000 a fost patchuit de 15 ori pana acum in acest an, iar 12 dintre patchuri au fost catalogate drept “critie,” cea mai inalt rang atribuit de Microsoft.

Doar cu o saptamana in urma, Microsoft a reparat 10 buguri din PowerPoint 2000, aplicatia pentru conceperea de prezentari a Office 2000.

Microsoft lucreaza in acest moment la office 2010, dar nu a stabilit o data de lansare.

3 comentarii la „Office 2000 lasat sa moara de Microsoft

  1. Dan August

    era de asteptat. strategia lor nu include decat 10 ani de suport. dar cum poti tu sa-i retragi accesul si apoi sa spui ca ajuti tarile defavorizate. eu daca as fi microsoft mi-ar fi rusine.

  2. dorel22

    isi pun tarana in cap cu softurile pe care le scot. de la xp nu au mai facut nimic bun. nu cred ca w7 o sa fie ceva de capul lui. cu cat le scot mai poraste cu atat trebuie sa investeasca in suport si uite asa o sa ajunga microsoft sa faca numai suport si sa nu mai produca nimic

  3. mihail comornec

    mda. face parte din strategia lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *