O sa platim drepturi de autor pentru utilizarea gadgeturilor

Gadgets-Soft.roIata o decizie aproape iesita din comun. De la taxa pe viziu, taxa pe ploaie, de acum o sa avem o noua taxa si anume taxa pe gadget. Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) a gasit solutia cu care sa amortizeze pierderile cauzate de piraterie: introducerea unor taxe suplimentare pentru telefoanele mobile cu memorie mai mare de 64 MB, playerele multimedia, playerele Blu-ray si orice alte dispozitive sau medii de stocare a datelor (carduri de memorie, discuri optice, HDD-uri externe etc.).

Pentru aceste aparate si suporturi, importatorii (dar si producatorii din Romania) trebuie sa plateasca drepturi de autor de 3% (pentru suporturi), respectiv 0,5% (pentru aparate).

In mod automat, noua taxa se va regasi in pretul final, adaugandu-se astfel costului de productie, TVA-ului, accizelor, precum si altor taxe vamale.

4 comentarii la „O sa platim drepturi de autor pentru utilizarea gadgeturilor

 1. marian tudorache

  chiar nu pot sa-i mai inteleg pe astia de la conducere. adica vor sa stopeze pirateria prin taxarea gadgeturilor? pai eu o sa fiu tentat sa piratez si mai mult ca sa imi scot macar paguba. proasta strategie, e ca o invitatie la piratare. mai bine spuneau ca vor bani …si le dadeam.. ca pe luna e greu sa te muti, ca si acolo te costa terenul

 2. foxyzoom

  de ce nu baga si taxa pe prostie, sigur or sa ia mai multi bani pe ea…

 3. patriotu'2009

  trebe sa scoata si ei niste bani, ca sunt destui care fura tara asta, in fiecare zi mai am putin si sunt calcat de domnisoare la 22 de ani cu porsche si infiniti.. de unde au astea bani? din taxa pe dispozitive? nu cred

 4. gelu marmureanu

  corect… dar eu cred ca domnisoarele mai fac si alte lucruri 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *