O noua varianta a viermelui Conficker pregatita sa atace

virus-alertConform specialistilor firmei de securitate ESET noua varianta a periculosului vierme informatic Conficker se raspandeste rapid in mediul Internet.

Variantele anteriore acestui virus au reusit sa prabuseasca mii de calculatoare la nivel mondial.

Noua varianta Win32/Conficker.X, cunoscuta si sub numele Conficker.C sau Conficker.D are un nivel de amentintare si mai mare de amenintare comparativ cu predecesorii sai.

Virusul a fost gandit special pentru un atac masiv asupra infrastructurii informatice, cu un ridicat nivel de penetrabilitate indreptata catre furtul masiv de date.

Viermele informatic a fost programat de autorii lui sa se raspandeasca atat prin intermediul internetului, exploatand vulnerabilitatile pe care le au sistemele de operare Windows, dar si prin intermediul dispozitivelor de stocare mobile (stick-uri USB).

Acesta poate sa fie controlat de la distanta; o data instalat devine o parte integranta a unei masive retele de clone – transformand o retea vasta de PC-uri infectate intr-un instrument periculos pentru raspandirea mesajelor spam sau a altor forme de amenintari informatice.

Noua varianta a lui Conficker este unica prin faptul ca este programata sa cresca radical, de la data de 1 aprilie, numarul de domenii internet pe care viermele verifica pentru instructiuni.

In istoria amenintarilor informatice, Conficker ocupa una dintre cele mai inalte pozitii in ceea ce priveste gradul de periculozitate, in special datorita capacitatii de a atinge un numar vast de calculatoare simultan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *