O noua statie de lucru Dell: Precision R5400

Dell Precision R5400 este noua statie de lucru oferita de compania Dell. Aceasta statie este diferita fata de statiile existente in portofoliul Dell, fiiind rackmount, iar solutia completa este compusa din statia Precision R5400 si echipamentul de acces la distanta Dell FX100.

 

Portalul FX100 bazat pe tehnologia PC-over-IP este cel care face legatura intre toate perifericele utilizatorului: monitorul, tastatura, mouse-ul si statia de lucru din rack. In acest fel utilizatorii isi pot proteja datele prin plasarea aplicatiilor si a datelor intr-o locatie securizata sau in centrul de date si nu pe birou. Un alt avantaj al plasarii statiei de lucru intr-o alta locatie este eliminarea sursei de caldura si a zgomotului.

 

Spre deosebire de solutiile de acces la distanta bazate pe software, portalul FX 100 utilizeaza componente hardware dedicate compresiei, decompresiei, criptarii, decriptarii si administrarii comunicatiei dintre statie de lucru si portal. In acest mod, accesul utilizatorilor la date si aplicatii se face intr-o maniera securizata si cu performante deosebite in intreaga retea.

 

Dell Precision R5400 suporta procesoare Intel Xeon Dual-Core si Quad-Core, o gama larga de placi grafice OpenGL pentru performante maxime, iar sloturile PCIe si PCI standard confera o flexibilitate excelenta echipamentului. Statia de lucru este usor de instalat si administrat pentru ca nu implica complexitatea instalarii unui structuri blade cu carcasa si surse de tensiune redundante.

 

“Combinatia dintre statia R5400 si portalul FX100 este o solutie de top a companiei Dell”, spunea Eric Greffier, director solutii clienti, Dell EMEA. “Pentru ca nu am integrat aceasta solutie intr-un blade, putem sa adaugam mai multa flexibilitate si inalta performanta prin placile grafice OpenGL pentru a furniza clientilor nostri performante calibrate conform specificatiilor acestora.”

Prin aceasta statie de lucru rackmount Dell completeaza familia de statii de lucru Precision cu un produs care ofera mediului de afaceri performante de varf, scalabilitate, implementare usoara si administrare facila.

 

Produsele Dell sunt disponibile prin GENESYS DISTRIBUTIE – distribuitor autorizat in Romania.

 

 

Sursa: Soft.ro

Autor: Gabriel Florian

Un comentariu la „O noua statie de lucru Dell: Precision R5400

  1. cosmin

    dell ramane number one! super tehnologie de la dell!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *