NVIDIA lanseaza platforme PC economice

Noile platforme lansate de NVIDIA si bazate pe tehnologia Hybrid SLI, reduc zgomotul si consumul de energie comparativ cu sistemele specifice pentru gaming si entertainment.

Noua tehnologie este disponibila acum, integrata in placile de baza ce sunt bazate pe chipseturile nForce 780a SLI si GeForce Seria 8 de la NVIDIA.

“Hybrid SLI va oferi clientilor performanta de procesare grafica suplimentara de care au nevoie pentru a rula numarul tot mai mare de aplicatii vizuale pentru PC precum jocurile pentru PC,” a declarat Drew Henry, manager general al platformei de business la NVIDIA. “Si va oferi gamerilor si entuziaştilor zgomotul redus si consumul mic de energie de care au nevoie. Costurile componentelor Hybrid SLI se amortizează pe durata de viaţă a PC-ului.”

Capacitatile vizuale ale unui PC tipic sunt sustinute fie de o solutie grafica integrata pe placa de baza, sau pentru o performanta si mai mare, de plăci grafice discrete precum unitatile de procesare grafica GeForce® de la NVIDIA.. Placile grafice discrete ofera un consum mai redus de energie.

Placile de baza ce prezinta tehnologia Hybrid SLI au integrate o unitate de procesare grafica GeForce GPU direct pe placa de baza.

Aceasta unitate de procesare grafica GeForce prezinta o compatibilitate DirectX mai buna si capacitatea de a reda conţinut video HD (high definition), cu un consum mult mai mic de energie decat o placă grafica obisnuita.

Tehnologia HybridPower face tranzitia catre placile grafice discrete, care preiau sarcina fiind gata sa redea un continut 3D.

Pentru utilizatorii mainstream, o particularitate a tehnologiei Hybrid SLI denumita GeForce Boost ofera utilizatorului posibilitatea de a adauga inca o placa grafica.

In prezent sunt disponibile sapte modele, inclusiv recent disponibila placa de baza cu chipsetul nForce 780a SLI integrat:

• nForce 780a SLI, nForce 750a SLI, nForce 730a, si nForce 720a

• GeForce 8300, GeForce 8200, si GeForce 8100

Placile grafice discrete cu tehnologia Hybrid SLI disponibile astazi includ:

• NVIDIA GeForce 9800 GX2 si NVIDIA GeForce 9800 GTX (ambele includ tehnologia HybridPower)

• GeForce 8400 GS si GeForce 8500 GT (ambele detin capacitatea GeForce Boost)

Placile de baza ce prezinta tehnologia Hybrid SLI pentru procesoarele Intel si notebookurile ce prezinta tehnologia Hybrid SLI vor fi disponibile in Q3 al anului 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *