Nu se mai folosesc licentele OEM

 

Incepand cu 1 decembrie 2008, licentele OEM de Microsoft Windows nu mai pot fi folosite pentru legalizarea bazei instalate de PC-uri.

Conform System Builder License Agreement, punctul 5, cel care desface licenta OEM trebuie sa o preinstaleze si sa livreze calculatorul cu licenta OEM preinstalata. Pentru legalizarea bazei instalate de PC-uri, incepand cu 1 noiembrie 2008, exista solutii dedicate de legalizare, cum ar fi Get Genuine Kit sau Get Genuine Windows Agreement.

Solutii de licentiere:

Windows Genuine Advantage

Daca accesati descarcare din Microsoft Download Center sau de pe site-ul pentru Microsoft Windows Update Web, este posibil sa vi se solicite sa realizati procesul de verificare Windows Genuine Advantage (WGA). Unealta de validare WGA realizeaza o verificare de validare pentru a vedea daca varianta dvs. Windows este originala. Daca varianta de Windows nu trece verificarea de validare, veti primi un mesaj care va va spune de ce aceasta a esuat, impreuna cu informatii privind alti pasi pe care ii puteti incerca si felul in care puteti obtine o copie originala a Windows.

Get Genuine Kit

Cea mai buna metoda si cea mai eficienta din punct de vedere al costului pentru a obtine un software Windows este preinstalarea pe un PC nou. Cu toate acestea, daca aflati ca ati achizitionat din neatentie un software care nu este original, puteti fi eligibil pentru a utiliza Get Genuine Kit (GGK) pentru Windows Vista Business si Windows XP Professional si pentru a intra in legalitate.

Cine este eligibil pentru GGK?

GGK este disponibil pentru utilizarea pe PC-uri complet asamblate cu o copie preinstalata a Windows Vista Business sau Windows XP Professional contrafacuta, piratata, ilegala sau fara licenta. GGK este disponibil si pentru reselleri, care pot plasa comenzi la un distribuitor Microsoft OEM autorizat pentru pachete de 1 sau 10 licente. Get Genuine Kit permite companiei dvs:

– Rezolvarea unei erori de licenta sau a unei situatii in care software-ul nu este original, intr-o maniera usoara, anonima si eficienta din punct de vedere al costului.

– Achizitionarea de software autentic, licentiat corespunzator, cu acces la ultimele functii, securitate si suport.

– Accesarea de update-uri, descarcari si add-on-uri premium importante si originale.

– Parcurgerea unei cai de upgrade la Windows Vista.

Get Genuine Windows Agreement – Acordul pentru legalizarea Windows

Pentru clientii ce doresc sa obtina licente Windows Vista Business sau Windows XP Professional prin intermediul Volume Licensing, Get Genuine Windows Agreement (GGWA) are doua optiuni de legalizare: GGWA pentru organizatii mici si mijlocii, respectiv GGWA pentru organizatii mari. Licentele Get Genuine Windows Agreement dau dreptul de downgrade catre Windows XP Professional.

Pana la data de 1 decembrie 2008 mai puteti achizitiona licente OEM fara componenta hardware de pe www.smartshop.ro.

 

 

 

Sursa: www.microsoftcom/romania/

Autor: Gabriel Florian

2 comentarii la „Nu se mai folosesc licentele OEM

  1. costy

    am un wind home edition cu licentza si nu’l mai pot activa…..care e problema? am incercat sa il activez si imi da eroare? mai sunt valabile wind home edition cumparate o data cu computeru? va rog sa’mi lasati un raspuns..cu respect Costy

  2. Gabriel Autor articol

    incearca sa folosesti forum-ul pentru rezolvarile tehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *